Finike Halk Platformu ve Türkiye İşçi Partisi, mermer ocaklarına karşı yürüyüş yaptı.

Dün Finike'de mermer ocaklarının insan ve doğaya zarar vermesi nedeniyle durdurulması ve kapaılması için; Finike Halk Platformu ve Türkiye İşçi Partisi  birlikte yürüyüş gerçekleştirdi.

Mermer ocaklarının verdiği zarara dikkat çekmek, vatandaşa fark ettirebilmek, duyarlılığı sağlayabilmek adına geçrçekleştirilen yürüyüş sonunda, katılanlardan emekli öğretmen Önder Akülkü; "Finikeyi Akciğer kanseri yapan Mermer ocakları ile ilgili yürüyüşe Finike Halk Platformu olarak destek verdik.. Türkiye İşçi Partisine teşekkür ederiz.. Bizi önemsemişler.. Ama Finikelilerin umurunda deyil ki Akciğer kanseri umurlarında olmadığı 5 Finikeli kişi ile verdiğimiz destekten belli. (50.000 population) Karadeniz de ilk Aids hastalığı görüldüğünde Karadeniz’de Uğur Dündar röportaj yapıyordu.. Karadenizli. İle. ... (Biz hamsi yiyoruz.. Bize birşey olmaz diyordu) Finikeli ne yiyor? Kanserden ne koruyacak onları.. Şarap.... Haşa günah.. Portakal.. Sıktığımız ilaçlar mı? Finikede inat etmeye devam edeceğiz.. Finike bizim memleket.. Doğduğumuz.. Ekmeğini yediğimiz topraklar.. Torunlarımızın büyütmeyi istediğimiz yer.. Ölmeyi arzu ettiğimiz yer(Akciğer kanseri olmadan.. Kalp krizi geçirmeden)

Finikeli emekli öğretmen olarak Finike deki Akciğer kanseri sayısını... İlçe Sağlık müdürlüğü.. Finike Devlet hastanesi.. Antalya Akdeniz Üniversitesi Onkoloji. Servisinden.. Öğrenmek istiyorum... Hasta sayısı.. Ölüm sayısı ...?" dedi.

yürüyüşte " Toroslarda mermer ocağı istemiyoruz." ve " Doğada inat ediyoruz." pankartlarıyla mermer ocaklarının verdiği zarara dikkat çeken pankart ve afişler taşıdılar.