TAV İşletme Hizmetleri’nin iş birliğinde gerçekleştirilen CIF Dialogues serisine yoğun ilgi
TAV Havalimanları’nın havacılık dışı faaliyetlerini yöneten, misafir ağırlama ile özel yolcu salonu işletmeciliği alanındaki gelirlerini yaratan iştiraki TAV İşletme Hizmetleri’nin TAV Passport iş birliğinde gerçekleşen CIF Dialogues panel serisi sanatseverlerden büyük ilgi gördü.
TAV Havalimanları’nın, misafir ağırlama ile özel yolcu salonu işletmeciliği alanındaki gelirlerini yaratan iştiraki TAV İşletme Hizmetleri, sanata olan desteğini sürdürüyor. Primeclass özel yolcu salonlarını sanat galerisi olarak dönüştüren, 19 ülkede, 73 yolcu salonu bulunan TAV İşletme Hizmetleri Contemporary İstanbul’un 17. edisyonunda CIF Dialogues paneline TAV Passport markasıyla yer aldı. Contemporary Istanbul Vakfı ve TAV Havalimanları iş birliğinde gerçekleşen paneller, 17-18 Eylül tarihlerinde iki gün boyunca devam etti.
17 Eylül’de gerçekleşen açılış panelinde, bugünün ve yarının sanat alanlarındaki dönüşüm tartışıldı. Marc Olivier Wahler’in moderatörlüğünü yaptığı panelde, Hauser&Wirth Monaco Direktörü Federica Beretta, MAXXI Sanat Direktörü Hou Hanru, The Red Sea Development Company ve AMAALA projesi Direktör’ü Mehmet Even, dünyaca ünlü üç müze projesi, Louvre Abu Dhabi, Zayed National Museum ve Guggenheim Abu Dhabi projelerinde direktör olarak görev yapan Mimar Melisa Pezuk ile AKM ve İstanbul Modern’in de aralarında olduğu çok sayıda projede imzası olan Mimar Murat Tabanlıoğlu konuşmacı olarak yer aldı. 18 Eylül’de ise; CIF Dialogues kapsamında Artist Talk, Digital Space, Public Art Spaces konularında bilgi paylaşımı yapıldı.
Marc Olivier Wahler’in moderatörlüğünde düzenlenen açılış paneline CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan ve TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Güçlü Batkın da katıldı.
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan “Havalimanları son 30 yılda sosyal yaşam alanlarına dönüştü ve TAV Havalimanları olarak bu alandaki öncü markalardan biri olduk. Bugün sekiz ülkede 15 havalimanı işletiyoruz, iştiraklerimizle birlikte küresel ayak izimiz 29 ülkede 90 havalimanına ulaşıyor. Yolcularımıza güvenli, hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak için çalışıyoruz. Havalimanlarımızın kültürel kimliğine katkı sunmak ve yolcularımızın deneyimini zenginleştirmek için sanatın gücünden yararlanıyoruz. Bu amaçla terminallerde sanat galerileri oluşturduk, son dönemde de primeclass özel yolcu salonlarımızda öne çıkan sanatçıların eserlerini sergiliyoruz. Tiflis’te başladığımız bu projeyi Maskat, Milan Bergamo’nun ardından Bodrum’a taşıdık. Önümüzdeki dönemde bu projeleri geliştirerek sürdüreceğiz. Sanatı ve sanatçıyı destekleyen bir kurum olarak şimdi de Contemporary İstanbul’un 17. edisyonunda CIF Dialogues panellerinde sadakat programımız TAV Passport ile yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bahsettiğimiz gibi sanat zamansız ve merkeziyetsiz olma yönünde ilerliyor, artık mekanlar sanatlaşıyor, bugünkü etkinliğimizde tam da bunları konuşacağız. Biz de TAV olarak sanatın hayatın her alanına taşınabilir olmasını projelerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz” dedi.
Bugünün ve yarının sanat alanları konuşuldu
Panelistler; “bugünün ve yarının sanat alanları, sanatın alanı nasıl esnetip genişletebilir? Etkileri neler?” gibi konuları tartıştı. Artık sanatın her yerde olduğunu, bunun için kalıplaşmış kurallar olmadığını, bunun da sanatın gelişimi ve daha fazla kitleye ulaşması adına sevindirici gelişmeler olduğunu dile getiren panelistler, günlük hayat ile sanat arasındaki ilişkiyi de ele aldı. İnsanların çocukları ile hafta sonları galerilere gittiklerini, aile oturumları olduğunu, çocuklar için özel, birlikte kreatif sanat eserleri üretildiğini ve sanatın artık her yerde olduğuna vurgu yaptılar.
Ayrıca sanatı ve sanatçıyı desteklemek adına Contemporary Istanbul gibi etkinliklerin çok kıymetli olduğunu ifade eden panelistler, burada sanatı ve sanatçıyı desteklerken, aynı zamanda ziyaretçilerin de keyifli ve verimli zaman geçirmelerini sağlamak çok önemli, buraya gelen bir ziyaretçinin ziyareti tek seferle sınırlı kalmamaları ifadelerini kullandılar.
Haliç'te yer alan Tersane İstanbul'da gerçekleştirilen Contemporary İstanbul'un bu yılki 17. Edisyonu 558 sanatçının 1476 eserini sanatseverlerle buluşturdu. Etkinliğe toplam 22 ülkenin galerileri katılmış olup; 193 Galeri, Hestia, Wadström Tönnheim, Marbella, Dedicace ve Mucciaccia Contemporary, ilk kez burada yer aldı.