Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Kapsamında Gerçekleştirilen Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın Dördüncü Gününde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi Düzenlendi
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 1-23 Ekim tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın dördüncü gününde düzenlenen Çocuklar İçin Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Ali Tanrıverdi’nin katılımıyla gerçekleşti.
Bu yıl 1-23 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın 6 Ekim Perşembe günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik programında sinemada yaratıcı metinler yazmanın önemi üzerine konuşuldu. Buluşmaların dördüncü gününde Ali Tanrıverdi’nin katılımıyla gerçekleşen Çocuklar İçin Yaratıcı Yazarlık Atölyesibüyük bir ilgiyle takip edildi.
Ali Tanrıverdi, Çocuklara Senaryo Yazımına Dair İpuçları Verdi
“Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın dördüncü gününde Çocuklar İçin Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, yönetmen ve senarist Ali Tanrıverdi’nin katılımıyla gerçekleşti. İçinde heyecan olmayan bir hikâyenin başarı elde etme şansının bulunmadığını belirten Tanrıverdi, çocukluğundan beri kendisi için ayrı bir yeri olan sinema ile ilgili anılarını paylaştı.
Çakallarla Dans, Deliormanlı, Görevimiz Tatil gibi Türk sinemasının sevilen filmlerinde imzası bulunan Tanrıverdi, senaryo yazımıyla ilgili önemli ipuçları verdiği atölyede, “Hikâye veya senaryo yazarken bir eser ortaya koyuyorsunuz. Bu eseri kaleme alan yazar, genellemelerden uzaklaşmalı ve objektif olmalı.” ifadelerini kullandı.
Gençler ve Çocukların Gelecekteki Hayallerine Dokunmak Hedefleniyor
Buluşmalar kapsamında düzenlenen atölyeler ile Türkiye’de sinema eğitimi gören veya sinemayı kendine kariyer olarak belirlemiş gençlerin ve sinemaya meraklı çocukların tecrübe kazanmalarını sağlayarak, gelecekte hazırlayacakları kısa ve uzun metrajlı film veya dizi projelerini yapımcılara nasıl sunacakları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amaçlanıyor. Deneyim aktarımı söyleşileriyle de gençlerin ve çocukların sektör profesyonelleri ile tanışmalarını sağlamak, üretecekleri sanatsal içerikler ile ulusal ve uluslararası platformlarda etkin olarak yer almalarını ve oluşturulacak platform ile birçok gencin ve çocuğun bir araya gelerek etkin bir iletişim ağı yaratmalarına yardımcı olmak hedefleniyor.
“Beyoğlu Kültür Yolu Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”, İstanbul’da sinema eğitimi veren üniversitelerin öğrencileri ile sinemaya meraklı ve kendine bu alanda kariyer hedefleyen gençlerin ve 8-13 yaş arası çocukların katılımına açık olarak düzenleniyor. Etkinlik programında 12 atölye ve 3 söyleşi yer alırken; atölyeler Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde, söyleşiler ise İstanbul Sinema Müzesi Atlas 1948 Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin tamamı ücretsiz olarak düzenlenirken; katılımın kontenjan ile sınırlı olduğu atölye ve söyleşilere https://kulturbulusmalari.com/basvuru adresi üzerinden rezervasyon yapılabilir.
SÖYLEŞİ VE ATÖLYE PROGRAMI
18 EKİM – SALI
Saat 14:00 – Teşkilat Dizisi Söyleşisi
Mekan: Atlas 1948 – Katılımcı Sayısı: 250-300
19 EKİM – ÇARŞAMBA
Saat 14:00 – Sipahi Dizisi Söyleşisi
Mekan: Atlas 1948 – Katılımcı Sayısı: 250-300
20 EKİM – PERŞEMBE
Saat 12:00 – Gençler İçin Senaryo Yazım Atölyesi - Etem Caner Karaüç
Mekan: Tarık Zafer Tunaya – Katılımcı Sayısı: 10-15
Saat 14:00 – Çakallarla Dans Film Söyleşisi
Mekan: Atlas 1948 – Katılımcı Sayısı: 250-300
Saat 17:00 – Çocuklar İçin Çizim Atölyesi - Varol Yaşaroğlu
Mekan: Tarık Zafer Tunaya – Katılımcı Sayısı: 15-20
21 EKİM – CUMA
Saat 14:00 – Gençler İçin Senaryo Geliştirme Atölyesi - Hilal Çelenk
Mekan: Tarık Zafer Tunaya – Katılımcı Sayısı: 10-15
Saat 17:00 – Çocuklar İçin Okuma Tiyatrosu Atölyesi - Gülşah Özdemir Koryürek
Mekan: Tarık Zafer Tunaya – Katılımcı Sayısı: 15-20