Yasak Helva, Gümüşlük’te SUDA konserleri serisinde

SeçkinHaberTv- Yasak Helva, müziğin birçok rengini ve türünü repertuvarında barındıran, farklı bakış açıları ile icra ettikleri müziğe enerjilerini başarıyla yüklemiş üç müzisyenden oluşuyor... Çok yönlü bir müzik anlayışıyla, dünyanın farklı bölgelerinden etnik tınıları, modern bir kalıpla ve kendi yorumlarıyla izleyicisine sunan Yasak Helva, Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali ve Turquaz iş birliği ile 24 Ağustos Perşembe akşamı saat 20.30’da Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde olacak.

 

“Elektrikli folk” sevenler Gümüşlük sahilinde buluşuyor

Yasak Helva, elektro-akustik cümbüş, çağlama, perdesiz gitar, saz, gibi enstümanlarda, Salih Korkut Peker; basgitarda Hakan Görkem Bıyık ve davulda Onur Ertem’den oluşuyor. Death metal, pop rock, arabesk, Türk halk müziği, caz ve grunge gibi farklı müzik geçmişlerine sahip üç müzisyenden oluşan Yasak Helva, müziklerini “elektrikli folk” olarak etiketliyor. Sahnede elektroakustik cümbüş, saz, bas ve davul kullanarak Anadolu, Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkaslardan ilham alırken, zaman zaman klasik caz ve rock ezgilerine göndermelerde bulunuyorlar.

 

Enerjileri ve konseptleri ile kısa sürede ilgi toplayan grup, 2020 yılında 14. Tunus Kartaca Caz Festivali, Avrupa'nın en önemli müzik festivallerinden Sziget Festivali ve İstanbul Caz Festivali gibi önemli etkinliklerde sahne aldı.

 

Avrupa, Amerika ve Japonya'da yayınlanan 2018 Türkçe Psychedelic derleme albümü “Saz Power”da yer alan Silifke Zeybeği'nin yorumuna Yasak Helva katkıda bulundu. 2019 sonbaharında ilk albümleri “Rektefe”yi çıkardılar. 2020 yılında Orta Asya'dan gırtlaktan söyleme tekniğiyle tanınan Akdenizli Erbaş ile işbirliği yaparak geleneksel Tuva ezgisi “Eki Attar”ı yorumladılar. Ağustos 2021'de Gülbaba Records etiketiyle çıkan 100 yıllık İzmir şarkısı "To Dervisaki"nin "elektronik reggae" versiyonunun ardından, 70'lerin ünlü etnik disko hiti "Eastern Journey" ve 2022 yılında Mardin yöresinden “Reyhani” dans melodisi yorumlarıyla yolculuklarına devam ettiler.