KUZEY AKIN SPOR KULÜBÜ ASBAŞKANI AHMET ÇALIŞIR: KULÜP OLARAK EN İYİSİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

SeçkinHaberTv- Kuzey Akın Spor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çalışır, kulüp olarak tüm kategorilerde en iyisi olmak için çalıştıklarını belirterek, yeni yetenekleri bulmak için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Amatörün Türk futbolunda profesyonelliğin bel kemiği olduğunu söyleyen Ahmet Çalışır, "Alt yapıdan çıkan bütün futbolcuların her biri profesyonelliğe adaydır. Bu yetenekleri bulmaya çalışıyoruz." dedi.

Kuzey Akın Spor Kulübü olarak tüm kategorilerde mücadele ettiklerini belirten Ahmet Çalışır, "Esenyurt bölgesi 1 milyon nüfusa sahip olmasına rağmen futbol takımı sayısı 18 oldu. Ama bu yeterli değil bu nüfusa en az 50 kulüp olması lazım. Kadın futbolu Esenyurt bölgesinde daha çok gelişiyor. Maddi durumdan dolayı kızlarımız futbola yöneliyor. Çocuklarında istekleri, arzuları bizi memnun ediyor." diye konuştu.

En büyük problemlerden birinin amatörde sponsor olduğunu anlatan Ahmet Çalışır, "Kadın takımımızda sponsorumuz oluyor ama erkek takımında genelde sponsor olmuyor kendi bütçemizle, imkanlarımızla yada ailelerin verdiği desteklerle liglerimize girip özellikle alt yaş kategorilerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Üst kkategorilerde maddiyat olduğu için açıkçası sporculara maddi açıdan destek olamıyoruz. O yüzden alt yapıya biraz daha önem verip alt yapı çalışmalarını yapıp çocuklarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


Kulüp olarak tüm takımlarla bağlantı halinde olduklarını vurgulayan Ahmet Çalışır, "Önemli olan burada sporcunun iyi olması sporcu iyi olduktan sonra nereye gidebileceğini biz zaten kestirip çocuklarımıza başka takımlara kazandırmaya çalışıyoruz."ifadelerini kullandı.

Bizim bu sene hedefimiz Esenyurt bölgesinde akademi gibi bütün yaş gruplarında çocuklarımıza hizmet verip ailelerimize sıcak bir yuva açıp en iyisini bizim yapabildiğimizi göstermektir. İmkanlar biraz zorlasa da çocuklar istedikçe özellikle kadın futbolunda bizde elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Herkeste kulüplerimize severek ve isteyerek geliyor." diye konuştu.

Amatör kulüplerinin en iyi şekilde denetlenip imkanları ve imkansızlıklarının görülmesi gerektiğini belirten Ahmet Çalışır, “İlçe bazlı bakıp oradaki imkanlar minumum veya üst seviyede mi eğer eksiklikler varsa bunu tamamlamaya yönelik bir şeyler yapılabilir. Özellikle Türkiye çapında yetersiz sahalarımız var. Her şey devletimizin elinde boş arazimiz çok yeni sahalar yapılabilir. Şuanda profesyonel kulüpler bile yarı sahada çalışıyorlar. Kaliteli bir çalışma da çıkmıyor.” şeklinde konuştu.