Varsa İçinde Birisi… Açma Bana Yolları… -Videolu Haber

SeçkinHaberTv- İsmail Karayün’ün yeni single çalışması “Varsa Birisi” tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı. Eylül ayında sözü ve bestesi yine Karayün’ün kendisine ait olan “Oysa Ne Güzeldik”in yayınlanmasından sonra sanatçı bu kez karşımıza “varsa içinde birisi, açma bana yolları” diyerek kış mevsiminin başladığı bu günlere bir hediye sunarak çıkıyor…

 

Kilitler Altında Bir Sürü Sır, Açtıkça Kopuyor Tufan…

 

“Varsa Birisi”nin sözü ve bestesi İsmail Karayün’ün kendisine, düzenlemesi ise Ege Miraç Yavuz’a ait. Sevgili Miraç Yavuz ile ilk stüdyo albümü olan “İnsan İnsanın Kılıcı”nda “Hesap” ve sonrasında “Kurşun” ve “Oysa Ne Güzeldik” isimli şarkılarda birlikte çalışan sanatçı, yeni şarkılarının düzenlemesini de yine sevgili Yavuz’a emanet etti. Şarkının enstrüman ve altyapı kayıtları ile miks ve mastering işlemleri Kadıköy Nordic Stüdyo’da yapılmış olup, vokal kayıtları Antalya’da bulunan Art’n Craft Müzik Stüdyosu’nda yapıldı. Şarkının lirik klibi İsmail Karayün’ün Youtube kanalında yayınlandı. Şarkının kapak fotoğrafı ise müzik yazarı, şair ve fotoğrafçı sevgili Kadri Karahan imzası taşıyor.

Karayün şarkıyı şu sözlerle anlattı:

 

“Birini severken ya da sevmeye karar verirken kalbinizi gerçekten emanet edeceğiniz kişiyi seçmek, denizin dibine bir nefeste dalıp sonra sağ salim çıkmayı hesap etmek kadar kıymetli. Kalbin içinde odalardan ibarettir. Hiçkimse hiçbir yaşadığı sevgiyi, bağlılığı, aşkı unutmak zorunda değil. O odalara hepsi ayrı ayrı hapsedilir ve bazen akıllara geldikçe mutlu bir tebessümle uğurlanır. Odaların kapısını tam kapatmamış olanlara emanet edilen kalpler ise kendi çaresizliğinde bir gün sevilmeyi ve sarmalanmayı bekler. Geçen zaman, kalan hüzün ve acıyan bir ruh bu denksizliğin kabahati olarak hayatımızda yer bulur. Kalbinizi, en değerli varlığınız olan zamanınızı ve sevginizi gerçekten anlayabildiğiniz ve inanabildiğiniz birilerine emanet edebilmeniz ve bu duyguları anlatan şarkımın da çokça dinlenmesi ve paylaşılması dileğimle. Her zaman sevgiyle ve müzikle.”

 

Şarkı, 17 Kasım 2023 tarihinden itibaren Spotify ve iTunes başta olmak üzere tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı.

Şarkı Künyesi

 

Söz-Müzik: İsmail Karayün

Düzenleme/Miks/Mastering: Ege Miraç Yavuz

Akustik Gitar/Kanun/Davul: Ege Miraç Yavuz

Stüdyo: Nordic Stüdyo (İstanbul), Art’n Craft (Antalya)

Kapak Fotoğrafı: Kadri Karahan