İYİ PARTİLİ VURAL’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

SeçkinHaberTv- İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Dr. Oktay Vural, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.
İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Dr. Vural, öğretmenlerin görevlerinin önemine vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:
“Bir ülkenin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin sağlam yürütülmesi ile mümkün olabilir. Ekonomik ve sosyal kalkınmayı, rekabet gücü kazanmayı, sahip olduğumuz kaynakların daha iyi kullanılmasını temin eden mekanizma “öğrenme”dir. Bu bakımdan öğrenmeyi en temel kritik teknoloji olarak algılamak gereklidir. İşte eğitim ve öğrenim sürecinin temel unsuru olan öğretmen milletimize “Öğrenme teknoloji”sini öğretir. Başöğretmen Atatürk dediği gibi “Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı, bütün güzelliğiyle meydana çıkar.”

Öğretmen; eğitimi, öğretimi ve insanlara bir hayat boyu rehber olmayı meslek edinen bu yolda yaşadıkları tüm zorluklara göğüs geren kimsedir. ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını alma kabiliyetini kazanmamıştır’ “Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı… Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız.” diyen Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eğitim ve öğretimin bir millet için ne kadar önemli olduğunu, öğretmenlerin de bu önemli vazifeyi üstlenen ne denli kutsal bir görev edindiğini açıkça anlatmıştır.
Bu özel gün, hedef ve idealleri; nitelikli, ahlaklı, dürüst, milletine ve devletine bağlı birer birey yetiştirmek olan öğretmenlerimize olan saygı ve hürmeti ve aynı zamanda önemini bir kez daha hatırlamamız gereken bir gündür. Bu duygu ve düşünce ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal görevlerini yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; geleceğimize dokunuşları ile yön veren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleriyle beraber mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gelecek diliyorum.