İstifa sonrası iddialar

 İstifa eden Hepoglu şunları söyledi.

"Genel merkez tarafından bizim seçim yapmamız için öngörülen mevcut İl başkanı Suat Dülger gerek eğitim camiasından gelmesi gerekse sosyolog kimliği olması benim onay vermemin gerekçelerindendi.

Göreve geldikten sonra İBB başkanı sayın Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum ziyareti ile başlayan süreçte yönetimin bir kısmıyla paylaşılmayan bilgiler ilk kıvılcım oldu. Peki neydi bu sorunlar?

-ziyaret ve etkinlik resepsiyonuna sadece belirli kişiler haberdar edildi.

-Havaalanında İl sekreteri Sinan ovata poşet içinde verilen 80.000 Türk lirası bilgisi il yönetim kurulu üyeleri ile paylaşılmadı. Ancak aylar sonra il başkanı ve Palandöken ilçe başkanının kavgası sonucu bizler de öğrenmiş olduk.

Siz ki adalet yürüyüşü yaparak ülkeyi 5’li çeteden kurtarmak için çeşitli sıkıntılara göğüs gerdiniz. Bizler AK parti’yi eleştirirken

İktidar olmadan bir il başkanının konuşmalarında” yarın iktidara geldiğimizde şirket kurup bu

şirketten il yönetim kurulu üyelerini de faydalandıracağım” demesi bile sosyal demokrasi adına

üzüntü vericidir.

Bu bilgiyi Eşref Karaibrahimoğlu’ na il yönetim kurulu toplantısında paylaşıldığı da önemsememesi de vahimdir.

Mevcut İl başkanı herkesim ile kavgalı; İlçe teşkilatlarının da sorunlarıyla birebir ilgilenmemektedir. İlçe başkanları ile görüşülürse bu vahim tablo da merkez tarafından tespit edilecektir.

Erzurum’da işlerin iyi gitmediğini ve bu konuda müfettiş gönderilerek mevcut İl başkanı Suat Dülger ve görevi devraldığı Bir önceki il başkanının araştırılmasını istememize rağmen müfettiş gönderilmemiş ve bu il başkanları denetlenmemiştir.

Erzurum iline gönderilen fakir halkla paylaşılması istenilen yardım ve yardım kartlarının da akıbeti meçhuldur. Keyfi olarak dağıtılmıştır. Atatürkçü düşünce derneğine gelip hediye çikolata çiçek vermek yerine bu kartları hibe olarak vermesi bile esef verici ve keyfi,şahsi hareketlerinin ispatıdır. Belgeleri ektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyen bir parti olmasına rağmen menfaat düşünmeden hak adalet ve hukuktan yana tavır sergileyerek yönetimden istifa etmemizin gerekçeleri de

araştırılmalıdır.

Tüm bunlar dikkate alınarak eğer biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin yönetimine gelmesini canı gönülden istiyorsak teşkilatlarımızın halk hukuk adalet öğelerini benimseyen idealist başkanlara

ihtiyacımız vardır.

“MAKAM,MEVKİ,RÜTBE,ÜNVAN; BUNLARIN HEPSİ CEKETTİR. CEKETİ ASAR BİR YERE GİDERİZ. ARKAMIZDA SADECE İNSANLIĞIMIZ KALIR.”

“MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.”

 

Konu hakkında bilgi almak için Erzurum CHP İl Başkanı Suat Dülger'e ulaşmaya çalıştık ama yetkililer Suat beyin İstanbul'da olduğunu dile getirdiler. Konu hakkında söz hakkı bulunan Suat Dülger'inde açıklaması olursa onuda sizlerle paylaşacağız.