İYİ Partili Akalın, Meriç İlçesinde esnafın sorunlarına dikkat çekti ESNAF KRİZİN FATURASINI ÖDÜYOR!

SeçkinHaberTv- İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, yılın ilk 3 ayında 4 bin 377 şirket kapandığına işaret ederek, “Krizin bedelini esnafımız ödüyor. İktidarımızda esnafımızın enerji, yakıt, işgücü ve kira gibi giderlerinin azaltılmasına yönelik tedbirleri ivedilikle alacak ve bu alanlarda gecikmiş borçları, belirlenecek adil kriterler çerçevesinde yapılandıracağız” dedi.


İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, milletvekili adayı Dilek Kırmızı, Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin, Uzunköprü İlçe Başkanı İbrahim Erkal, İl ve ilçe yöneticileri ile birlikte Meriç’te vatandaşla buluştu. İYİ Partililer, Meriç ilçesinde pazaryeri esnafını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi, vatandaşla sohbet etti. Meriç İlçesi Muhtarlar Derneği’nin ardından ilçe esnafını ziyaret etti, kahvehanelerde vatandaşı dinledi.  İYİ Partililer, Meriç Süt Üreticileri Birliği, Meriç Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Meriç Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaretlerinin ardında Meriç Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile buluştu. Küpdere, Olacak ve Yakubiye köylerinde vatandaşlarla sohbet etti.

VATANDAŞIN GÜNDEMİ EKONOMİ
Vatandaşın gündeminin ekonomi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akalın, geçtiğimiz ay, bin 506 şirket daha kapandığını ve yılın ilk 3 ayında 4 bin 377 şirket kapanmış olduğunu söyledi. İktidarın yanlış ekonomi politikalarını bedelini vatandaşın ve üreticinin ödediğini ifade eden Prof. Dr. Akalın, “Pandemi döneminde uzun süre işyerini açamadığı için büyük sorunlar yaşayan esnafımız, şimdi de krizin faturasını ödüyor” ifadelerini kullandı.

ESNAFIMIZ DA VATANDAŞIMIZ DA ARTIK BIKTI
Ülke ekonomisinin en önemli unsuru olan esnafı destekleyeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Akalın, şöyle devam etti: “Esnafımız da vatandaşımız da artık bıktı. Nefes alması lazım. 14 Mayıs bu nedenle çok önemli.  Vatandaşımız nefes alacak. Esnaf ve sanatkârlarımız ile küçük ve orta ölçekli ticari işletmelerimizin enerji, yakıt, işgücü ve kira gibi giderlerinin azaltılmasına yönelik tedbirleri ivedilikle alacak ve bu alanlarda gecikmiş borçları, belirlenecek adil kriterler çerçevesinde yapılandıracağız. Esnafımız için 14 Mayıs’ta tarih yazacağız.”