İYİ Partili Prof. Dr. Akalın, Uzunköprü’de muhtarlara seslendi ÇİFTÇİNİN KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK

SeçkinHaberTv- İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, çiftçinin toprağa küstürüldüğüne işaret ederek, “Üreticimizi destekleyeceğiz. Çiftçilerimizin bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredinin faizini silip, yeniden yapılandıracağız” ifadelerini kullandı.


İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Uzunköprü’de muhtarlara seslendi. Her kesimin hayat pahalılığından dert yandığına işaret eden Prof. Dr. Akalın, tarım kenti Edirne’de üreticinin sorunlarına dikkat çekti, çözüm önerilerini anlattı. Prof. Dr. Akalın, tarımın istihdam başta olmak üzere Türkiye ekonomisi açısından asla vazgeçilemeyecek bir sektör olduğuna vurgu yaptı.
Tek adam rejimim yarattığı yönetememe krizinin tarımdan sanayiye tüm sektörlerde krize neden olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mehmet Akalın, “Çiftçinin girdi maliyetleri çok yüksek. İYİ Parti için Tarım, Milli Güvenlik Politikaları kadar önemlidir” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK MESLEK LİSELERİ AÇACAĞIZ
Tarım, gıda ve gıda güvenliğinin öneminin Covid-19 salgın sürecinde küresel boyutta bir kez daha anlaşıldığını anımsatan Prof. Dr. Mehmet Akalın, şunları söyledi: “Ülkeler sınırlarını bırakıp vatandaşlarının gıda ihtiyacını karşılamaya çalıştı. Gelişmiş ülkeler tarımı her zaman desteklemektedir. Pandemi döneminde gelişmiş ülkelerin desteklemelerine ve ülkemizde tarım desteğini karşılaştırırsanız. Bu iktidarın tarımı ve çiftçimizi ne kadar düşündüğünü görmüş oluruz. Tarım sektörünün önemini daha iyi anlamak ve öğretmek, çiftçinin üretmenin önemini daha iyi anlatmak için Tarım ve Hayvancılık Meslek Liseleri açacağız. İnşallah Edirne’mize de bu lisemizi kazandıracağız.

MAZOTTA ÖTV YÜKÜNÜ KALDIRACAĞIZ
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı” olarak yeniden yapılandırılacağını ifade eden Prof. Dr. Akalın, partisinin iktidara geldiğinde uygulayacağı tarım politikalarını şöyle anlattı: “Tarım Kanunu’nun 21’inci maddesinde öngörülen ancak bugüne kadar hiç uyulmayan tarımsal destekleme programlarına bütçeden ayrılacak kaynağın gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamayacağı hükmünü yerine getireceğiz. Tarımda kullanılan mazotta ÖTV yükünü kaldıracak, gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz.