Kadınların Gücü Örgü Zirvesi’nde Birleşti Örgüseverler Harbiye Askeri Müze Kongre Merkezi’nde Buluştu

 

SEÇKİNHABERTV- Türkiye'nin dört bir yanından gelen örgü ve el sanatlarına gönül vermiş yüzlerce kadın ve işletmecinin bir araya geldiği Örgü Zirvesi, bugün Harbiye Askeri Müze Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Etkinlik kapsamında yürütülen ülkemizin en büyük sosyal sorumluluk çalışmalarından biri olmaya aday olan “İyilik İçin Örüyoruz” projesinde Etrofil El Örgü İplikleri, yenilikçi ve kaliteli ürünleriyle stantta yerini aldı. Örgü Zirvesi’nde ziyaretçiler hem sembolik bir bilet alarak sosyal sorumluluk projesine maddi olarak katkı sağlayacak hem de alana koyulan iyilik kumbarası ile örgü ürünleri toplanıp Anadolu'daki yardıma muhtaç çocuklara gönderilecek.

Örgü tutkunlarına rehberlik, eğitim, maddi ve manevi desteklerinin yanı sıra moral ve motivasyon sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Örgü Zirvesi 2024, 28-29 Eylül tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Türkiye’nin dört bir yanından örgüye ve el sanatlarına gönül vermiş ev ekonomisine katkıda bulunmaya çalışan yüzlerce kadın ve işletmeciyi bir araya getiren etkinlik kapsamında “İyilik İçin Örüyoruz” projesi gerçekleştirildi. Her satın alınan bilet karşılığında bilet gelirlerinin bir Anadolu'daki köy okullarına dağıtılmak üzere kış paketi olarak eldiven, atkı ve bere bağışlanacak. Aynı zamanda alana kurulacak büyük iyilik kumbaralarına örgü bebekler, kıyafetler, oyuncaklar toplanıp katılımcılarla beraber Anadolu'daki yardıma muhtaç çocuklara gönderilecek.

“El Emeği Örgüler Yeni Nesillere Aktarılan Bir Miras ve Toplumsal Değer”

Yalnızca el sanatları ve yaratıcılığın buluşma noktası değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı ve iyiliği ön plana çıkaran bir etkinlikte yer aldıkları için büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Acme Holding Yönetim Kurulu Üyesi Toygun Batallı, “Etrofil olarak, 'İyilik İçin Örüyoruz' projesinde yer almak, örgüye olan tutkumuzu sosyal sorumluluk bilincimizle buluşturarak ona daha anlamlı bir boyut kazandırdı. Bu projenin, sadece el sanatlarına değil, toplumdaki yardımlaşma ve dayanışma duygusuna da ilmek ilmek katkıda bulunacağına inanıyoruz. Örgü, geçmişten günümüze taşınan bir miras olarak hem bireysel hem de toplumsal açıdan büyük bir değer taşıyor. Bu nedenle etkinlik; katılımcılar için yalnızca bir sergi değil, aynı zamanda yeni tekniklerin öğrenildiği, yaratıcı fikirlerin paylaşıldığı bir atölye niteliği de taşıyor. Ayrıca, etkinlikler ve projeler aracılığıyla el sanatlarının gücünü toplumsal faydaya dönüştürmek bizim için son derece önemli. 'İyilik İçin Örüyoruz' projesi, bu anlamda en güzel örneklerden biri; örgüden elde edilen gelirlerle yardıma muhtaç bireylere destek sağlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. El sanatları sadece bir hobi değil, aynı zamanda insanlar arasında güçlü bir bağ kurmanın da bir yolu olabilir. Bu bağlamda, geleneksel zanaatların modern dünyada yeniden değer kazanmasını sağlamak ve bunları yeni nesillere aktarmak, bizim için büyük bir öncelik taşımaktadır. Etrofil olarak doğanın korunması ve hayvan refahı konusunda büyük bir sosyal sorumluluk taşıyoruz. Doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını destekliyor ve çevrenin korunması için çeşitli projelere katkıda bulunuyoruz. Eğitim, sağlık, çevre koruma ve dezavantajlı gruplara yardım gibi alanlarda toplumun çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak adına çeşitli sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz” açıklamasında bulundu.