Kayserili işletmelere KOSGEB'ten 'hızlı destek' çağrısı

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, KOSGEB destekli 'Hızlı Destek Programı'nın işletmelere kolaylık, istihdama da büyük katkılar sağlayacağını söyledi. 10 günde 25 bin istihdam taahhüdüne ulaşıldığını ifade eden yetkililer, "Destekten faydalanmak için elinizi çabuk tutmakta fayda var" dedi.

Mehmet  UZEL (KAYSERİ İGFA) -  Kayseri Ticaret Odası ile KOSGEB iş birliğinde Mikro ve Küçük işletmelere Hızlı Destek Programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, 10 günde sistemde yüklü rakamımız 25 bin istihdam taahhüdüne ulaştıklarını kaydederek, "Para biterse destekten faydalanamazsınız. Elinizi çabuk tutmakta fayda var” diye konuştu.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek” programı bilgilendirme toplantısına KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler ve çok sayıda davetli katıldı. COVID-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelere yönelik olarak KOSGEB, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) işbirliğinde yürütülen “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek” Programının detayları ele alındı.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy, öngörülebilirlik ve istikrar uğruna alınan önlemleri olumlu ve pozitif bulduklarını belirterek, yeni ekonomi modelinin üreticilere, sanayicilerimize ve yatırımcılara güven verdiği kaydetti. Yeni dönemde Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'nın işletmelere kolaylık, istihdama da büyük katkılar sağlayacağını öne süren Gülsoy, "Binlerce kadın ve gencimize iş kapısı açacak, hizmet ve ticaret sektöründeki işletmelere nefes aldıracak bu KOSGEB destekli istihdam programından, kriterleri uyan tüm işletmelerimizi faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Kayseri'ye özel bir önem verdiklerinin altını çizen KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, geçen yıl 65 milyon TL’lik bir destek sunduklarını anımsatarak, hedeflerinin ise bu yıl çok daha yüksek bir rakamda destek vermek olduğunu kaydetti. 

“10 GÜNDE 25 BİN İSTİHDAM TAAHHÜDÜ ALDIK”

KOSGEB’in verdiği destekten faydalanacak işletmelerin 50 ve altında çalışan işletmelerin olacağını ifade eden Şahin, “Geçmişte toplam 180 pirim gününe sahip 1981 yılı doğumundan daha genç olan gençlerimizi ve yeni mezunlarımızı işe alabiliyoruz. Burada da 2021 yılındaki ortalama çalışan sayısına ilave bir istihdam istiyoruz. Yeni istihdamınızı da 12 ay boyunca sürdürmelerinizi taahhüt etmelerini sizlerden istiyoruz. Burada vereceğimiz limitler istihdam başına 100 bin TL’dir. İşe alacağımız kişi kadın olursa 110 bin TL’dir. Bunu faizsiz, komisyonsuz üstelik teminatsız olacak. Burada desteği doğrudan KOSGEB olarak biz sağlıyoruz" dedi.

31 Mart 2022 tarihine kadar başvuruların yapılabileceğini belirten Şahin, programa yoğun ilgi olduğuna dikkati çekerek, "10 günde  sistemde yüklü rakamımız 25 bin istihdam taahhüdüne ulaştı. Para biterse destekten faydalanamazsınız. Elinizi çabuk tutmakta fayda var. Ödemeler başladı. KOSGEB’in web sayfası üzerinden doğrudan başvurabilirsiniz“ diye konuştu.