Köroğlu’ndan Narin İçin Sert Tepki: "Biz Sizin Yerinize Utanıyoruz!"

SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Lutfiye Köroğlu, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde katledilen ve katili hala bulunamayan Narin için, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı önderliğinde 81 ilde eş zamanlı yapılan basın açıklamasında çarpıcı ifadeler kullandı. Köroğlu, Narin’in vahşice öldürülmesine ve bu olayın ardındaki sessizliğe sert tepki göstererek adaletin bir an önce sağlanmasını talep etti.

"SORUYORUZ: NEDEN SUSTUNUZ?"

Lutfiye Köroğlu, açıklamasında, 120 haneli bir köyde 3 savcının bulunmasına rağmen Narin’in ölümüne ilişkin hala net bir açıklama yapılmamasını eleştirerek, "Narin’e ne olduğunu, nasıl öldüğünü açıklamayan, her şeyi halktan saklamayı düşünenlere soruyoruz: Neden sustunuz? 19 gün boyunca o bedeni vicdanlarınız nasıl taşıdı?" dedi. Köroğlu, olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığını iddia ederek, "Biz sizin yerinize utanıyoruz!" diye konuştu.

"BİZ UYKU YÜZÜ GÖRMEZKEN, SİZİN KOLTUKLARINIZ HİÇ Mİ RAHATSIZ ETMEDİ?"

Köroğlu, son 2,5 yılda 3364 çocuğun önlenebilir sebeplerle hayatını kaybettiğini belirterek, bu vahim tablonun sorumlularının vicdansız bir şekilde olayları görmezden geldiğini söyledi. "Bizler, uykusuz geceler geçirip 'Çocuklarımızı nasıl koruyacağız?' diye düşünürken, siz bu çocukları kaybetmenin acısı hiç mi hissetmediniz?" diye sordu.

"ÇOCUKLARIMIZI KATLEDEN BU VAHŞİ ZİHNİYETLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Lutfiye Köroğlu, çocuk cinayetleri ve istismarlarının kadın cinayetleri gibi politik olduğunu vurguladı ve bu şiddetin asıl sebebinin aileyi kutsayarak kadınları ve çocukları kurban eden cinsiyetçi bir sistem olduğunu belirtti. "İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284 sayılı kanunu hedef alan bu zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir" dedi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ TEKRAR YÜRÜRLÜĞE SOKACAĞIZ"

Köroğlu, CHP'nin iktidara geldiğinde yapacağı ilk işin İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe sokmak ve 6284 sayılı kanunu gerektiği gibi uygulamak olacağını belirtti. "Bu karanlık zihniyetle mücadelemiz devam edecek ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için davaların takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

"NARİN İÇİN HESAP SORACAĞIZ"

Köroğlu, Narin’in katledilmesinin, Türkiye’de kadınlara ve çocuklara reva görülen şiddetin bir yansıması olduğunu belirterek, "Bu haykırışlarımız, vicdan sahibi olmanız için değil; çalınan adaleti geri vermeniz için. Narin kızımızın hayattan vahşice koparılmasının sebebine ve suçlularına henüz ulaşılamamışken, biz bu davanın ve diğer çocuklar için açılan davaların takipçisi olacağız" dedi.