MİLLİ SOL’DAN BAĞKUR VE GENEL AF AÇIKLAMASI

SEÇKİNHABERTV- Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, TBMM’nin 2 Ekim’de açılmasıyla birlikte esnaflara verilen “Bağkur prim indirimi” sözünün ivedilikle yasalaşması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 yıla yakın bir zaman önce verilen prim indirimi sözünün bir an evvel yasalaşmasının beklendiğini savunan Alpay, “Norm birliği sağlanarak Bağkur ve SSK arasındaki eşitlik gerçekleştirilmelidir. Bağkur primlerinin yüksek meblağlar olması nedeniyle primini ödeyemeyen esnaflar için primler kademeli olarak yeniden belirlenmelidir. Bağkur esnafı düşük faizli uzun taksitli kredilere sıkıntısızca ulaşmalıdır. Esnafı rahatlatacak tedbirler bir an evvel parlamentoda alınmalıdır.” dedi.

“Genel af ülkeye barış getirir”

Genel Başkan Hüseyin Alpay yayımladığı yazılı açıklamasında toplumdaki genel af beklentilerine de değinerek, Türkiye'deki cezaevlerinin toplam kapasitesinin 250 bin kişi olduğunu, ancak 350 bin kişinin cezaevlerinde bulunduğunu belirterek, bu sayının her geçen gün arttığını söyledi.

Alpay sadece genel af değil, mükerrer suçlar, 4/4’ler, denetimli serbestlik, koşullu tahliye, disiplin affı ve 31 Temmuz COVID infaz yasası mağduriyetlerini de gidermesi gerektiğini ifade ederek, “Tüm bunlarla birlikte ehliyet affı ve çekte hapis cezasının da kaldırılması şarttır. Ağırlaşan ekonomik koşullarda şoför esnafına can suyu olacak ehliyet affı ile borcunu ödeyemediği için hapse konulan esnaflarımız için acil tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Siyasi suçlar dahil olmak üzere, toplumsal barış için genel af ilan edilmelidir” görüşünü savundu.