Sokak hayvanları için kapsamlı eylem planı

Eylem planı kapsamında İzmir 6 bölgeye ayrılarak, sokakta yaşayan köpeklerin sayısı ve demografik yapısı belirlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, planın veriye dayalı olarak hazırlanmasının önemine değinerek, sokak köpeklerinin sayısının doğru bir şekilde tespit edilmesi gerektiğini vurguladı.
Mahalle bazlı çalışmalar yürütüleceğini belirten Okyay, kırsal ve kentsel bölgelerde farklı yöntemlerin uygulanacağını ifade etti. Ayrıca, vatandaşların hayvanlara yönelik yanlış uygulamalarının önüne geçilmesi amacıyla eğitim programları düzenleneceğini söyledi.
Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gökhan Özdemir, eylem planının İzmir'in 6 bölgeye ayrılmasını ve her bölgede rehabilitasyon merkezleri ile tedavi ünitelerinin kurulmasını öngördüğünü belirtti. Özdemir, bu yapı sayesinde daha sağlıklı ve hızlı hizmet sunulacağını ifade etti.
Eylem planı, paydaşlar arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesi, sahipsiz köpek popülasyonunun yönetilmesi, dijital altyapının iyileştirilmesi ve sahiplendirme çalışmalarına özel önem verilmesi gibi maddeleri içeriyor. Ayrıca, köpek popülasyonunun insan ve diğer hayvanların sağlığına yönelik risklerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar da planlanıyor.

 

Kaynak : PHA