TAŞI TOPRAĞI VE GELECEĞİ MÜTEAHHİTLERE İPOTEK EDİLEN ÜLKE: TÜRKİYE

SEÇKİNHABERTV- Kadın Partisi Genel Başkanı F.Benal Yazgan, ülkede kazananların müteahhitler olduğuna işaret ederek, “Türkiye müteahhitlere ipotek ediliyor” dedi. Başkan Yazgan, halkın sorunlarına çözüm üretemeyen iktidarın, kadınların bedeni üzerinden nefret söylemi ürettiğini vurguladı.

Kadın Partisi Genel Başkanı F.Benal Yazgan, ülkenin kaynaklarının nasıl heba edildiğini rakamlarla anlattı.
Gelecek nesillerin yanlış hesaplardan dolayı borç altına sokulduğuna işaret eden Başkan Yazgan, “Ülkemiz, Cumhuriyet tarihimizin en bilinçsiz ve en vizyonsuz kadroları tarafından yönetiliyor.
Ülkenin ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak yerine; ‘cebimizden kuruş çıkmayacak’ denilerek, yanlış hesaplarla yapılmış, yollar, köprüler, havalimanları, hastaneler ile ülke nesiller boyu ödeyeceği borçlar altına sokulmuştur. Yollar ve köprüler için maliyet hesapları yapılırken; araç geçiş sayısı, hava alanları için yolcu sayısı ve hastaneler için hasta sayısı baz alınırken bu sayılar ciddi bir biçimde abartılarak hesap yapılmış ve ülke otuz, kırk, elli yıl ödeyeceği borçlar altına sokulmuştur. Üstelik bu anlaşmalar döviz üzerinden yapılmış, uyumsuzluklar için Ankara veya İstanbul değil Londra mahkemeleri yetkili kılınmıştır.”

ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDEKİ YÜK DAHA DA ARTACAK
Genel Başkan Yazgan, şimdiye kadar halkın cebinden ödenen rakamlar şöyle sıraladı: “2019: 5,1 milyar TL. 2020: 10,1 milyar TL. 2021: 14,2 milyar TL. 2022: 36,3 milyar TL. 2023: 56,9 milyar TL
2024 : 163 milyar TL (Şimdilik). Araç geçiş, yolcu ve hastane garantileri nedeniyle zorunlu ödeme yükümlülükleri, halkın sırtındaki mali yükü inanılmaz bir biçimde artırmıştır. Bu garantilerin devamı halinde, bizlerin ve çocuklarımızın üzerindeki mali yükün daha da artması kaçınılmazdır.”

KADININ BEDENİ KADINA AİTTİR
Halkın sorunlarına çözüm üretemeyen iktidarın, kadınların bedeni üzerinden nefret söylemi ürettiğini dile getiren Genel Başkan Yazgan, sezaryen ile doğum yapan kadınları suçlu gösteren kamu spotuna tepki gösterdi. Kadınların beninin kendilerine ait olduğunu vurgulayan Genel Başkan Yazgan, şöyle devam etti: “Halk ağır sorunlar altında ezilirken, kadınların normal mi yoksa sezaryenle mi doğum yapmaları konusunu gündeme getirmek abesle iştigaldir. Kadınların hamile kalıp kalmayacaklarına, nasıl doğum yapacaklarına ancak kadınlar karar verir. Kadının bedeni kadına aittir!

TÜRKİYE MÜTEAHHİTLERE İPOTEK EDİLİYOR
Beslenme çantası boş, aç karnına okula giden çocuklarımız, açlık sınırında yaşamaya çalışan emeklilerimiz, barınma ve iş problemi çığ gibi büyüyen bir gençlik varken hala ‘itibardan tasarruf olmaz’ anlayışıyla lale devrini yaşayanlar, hiçbir şeyin sonsuza kadar gitmediğini tarih kitaplarından öğrenebilirler. Rakamlardan da anlaşıldığı üzere bu ülkede kazananlar müteahhitlerdir ve Türkiye bu müteahhitlere ipotek ediliyor. Ama olsun hamdolsun Müslümanız!”