TBMM'den çağrı yapıyor

SeçkinHaberTv- Sivasımızın gündemi uzun süredir işsizlik, sahipsizlik ve göç. Sivas’ın bunca sorunu varken MHP Sivas milletvekili Ahmet Özyürek, Sivas’taki kira fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Ancak maalesef kira fiyatlarındaki artışın sorumlusu olarak yanlış adresi, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü’nü gösterdi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıflara ait taşınmazların kiralama işlemlerinde "Vakıf Taşınmazların Genel Şartnamesi", "Vakıf Taşınmazların Usul ve Esasları" ve "Vakıf Taşınmazların Kira Sözleşmesi" çerçevesindeki mevzuata uygun şekilde düzenlemektedir. MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, birkaç gün önce Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ait ev ve işyerlerine ait kira bedellerinin %400 artırıldığını ve bu oranların düşürülmesi gerektiğini dile getirdi. Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca ise bir basın toplantısı düzenleyerek bahse konu ev ve işyerlerinin kira bedellerinin 5 yılda bir belirlendiğini ve yasal mevzuatın dışında bir artış gerçekleştirmediklerini söyledi. Sayın Özyürek Sivas'a gelip önce konuyu muhatabına sormak yerine ve uyarılarda bulunmak yerine TBMM'den çağrı yapıyor. Bunun karşılığında sivas Vakıflar Bölge Müdürü de basın üzerinden Özyürek'e karşılık veriyor. Bu ikilinin atışmasında da net olarak görülen şey, kira oranlarına yapılan zammın bile son 4 senede enflasyonun en az %400 artış gösterdiğidir. Başka bir deyişle Ahmet Özyürek'in telaffuz ettiği %400'lük zam artışı ve Sivas Vakıflar Bölge Müdürünün yaptığı açıklamalar, ülkemizin özellikle son 4 yılda enflasyon bataklığına saplandığının itirafıdır, kanıtıdır.
Buradan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’ya teşekkür ediyoruz. Sivas Vakıflar Bölge Müdürü, yaptığı tatmin edici açıklamayla piyasanın çok daha altında bir zam oranıyla kiracılarını mağdur etmediğini ifade etti. Sayın Özyürek, Sivasımızdaki ev ve işyeri kiralarının son 4-5 senedeki artış oranları ile Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kira artış oranlarını karşılaştırırsa bunu rahatlıkla görebilecektir. Sayın Özyürek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralara yapmış olduğu ve mevcut hiper-enflasyon ortamında ziyadesiyle makul sayılabilecek kiraları eleştirmek yerine Küresel Konut Fiyatları Endeksi'ne baksın. Bu saygın endekse göre Türkiye'deki son 1 yılda ev fiyatlarının artış oranı %132,8. Türkiye'nin ardında ikinci sırada yer alan Kuzey Makedonya'da bile bu oran %18'lerde. Sayın Özyürek, ev fiyatları dünyada genelinde açık ara en fazla artış göstermiş bir ülkede kiraların yerinde sayacağını düşünmek hangi matematik bilgisiyle açıklanabilir? Sayın Özyürek için eleştiri oklarının yönü, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü değil ortaklığını yaptığı AKP'nin ekonomi politikaları olmalı. Sivas'ta kira artışlarının sorumlusu Sivas Vakıflar Bölge Müdürü değil, Ahmet Özyürek'in koşulsuz şartsız destek verdiği AKP'nin ekonomi politikalarıdır. Sayın vekil Vakıflar Bölge Müdürüne yönelik eleştirilerinin yarısını, ülkemizi hiper-enflasyon bataklığına mahkûm eden Erdoğan ve onun ekonomi yönetimine de yöneltebilse keşke.