TÜRKİYE, DEPREM GERÇEĞİYLE YAŞAMAYA MECBUR BİR ÜLKEDİR.

SEÇKİNHABERTV- CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Türkiye’nin deprem gerçekliğine dikkat çekerek, “Deprem öncesi  ve deprem sonrasında yapılacak işler, ciddi programlara bağlanmalıdır” uyarısı yaptı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, Adıyaman’da da büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin birinci yılında yayınladığı mesajında; hala devam eden sorunlara dikkat çekti. Depremden 48 saat sonrasında hala yardım eli uzanmayan Adıyamanlılardan istenen “helalliği” de hatırlatan Başkan Doğan, “O gün Adıyaman’ı unutanlar, helallik istediklerini de unuttu!” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN HAKKINI HELAL ETMİYOR
Depremin üzerinden geçen bir yıla rağmen barınma, ısınma, temiz su gibi temel insani ihtiyaçlara ulaşımın yetersiz kaldığını dile getiren Doğan, “Depremin yıktığı kentlerde; sevdikleri enkaz altında kalan yurttaşlarımız o gün kendilerini çok yalnız hissetmişlerdi. O gün Adıyaman yalnız bırakıldı.  Depremin üzerinden 48 saatten fazla süre geçtikten sonra ancak yardım ulaşabildi. Yurttaşımız elleriyle enkazı kazarak sevdiklerini kurtarmaya çalışırken; Adıyaman kayıtlarda unutuldu.
Canlarını yitirenler haklarını helal etmedi! Depremin üzerinden bir yıl geçti. Sevdiklerini kaybedenler, evlerini de geleceklerini de umutlarını da yitirdi. Hala en insani temel ihtiyaçlarını yeterince karşılayamıyorlar. Depremin yaralarının hala sarılmadığı Adıyaman hakkını helal etmiyor” dedi.

HÜKÜMET TAM BİR BECERİKSİZLİK VE ÇARESİZLİK İÇİNE DÜŞTÜ
Depremden yaralı olarak ya da yaralanmadan kurtulan birçok insan için yaşam koşullarının değiştiğine dikkat çeken Başkan Doğan, deprem sonrası oraya çıkan aksaklıkları ve ihmalleri şöyle sıraladı: “Depremle birlikte ulaşım, iletişim ve elektrik hizmetlerinin kesilmesi, acil yardım için gerekli mekanizmaların bir an önce harekete geçirilmesini engelledi. Bu da, kayıpları arttıran bir başka faktör oldu. Daha önce yaşanmış tecrübelere rağmen ülkemizde sivil savunma hizmetlerinin bütünüyle yetersiz durumda olduğu anlaşıldı. Sivil savunma teşkilatının elinde yeterli sayıda uzman ve teçhizat dahi zamanında getirilemedi. Hükümet ve kamu yönetimi, kriz yönetiminde tam bir beceriksizlik ve çaresizlik içine düştü. Yıllardır süregelen ihmaller, duyarsızlıklar hasarı artıran en önemli faktör oldu.”

TÜRKİYE, DEPREM GERÇEĞİYLE YAŞAMAYA MECBUR BİR ÜLKE.
Afetlere ilişkin tartışmaların, gündemi işgal ettiğini ve bir süre sonra unutulduğunu ifade eden Başkan Doğan, “Türkiye, depremle bir arada yaşamaya mecbur bir ülkedir. Deprem öncesi  ve deprem sonrasında yapılacak işler, ciddi programlara bağlanmalıdır” uyarısı yaptı.
Başkan Doğan, deprem felaketinin birinci yılında yaşamını yitirenleri andı.