Ege Üniversitesi “Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı”na ev sahipliği yapacak
Ege Üniversitesi “Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı”na ev sahipliği yapacak
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde “Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” düzenlenecek.
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde “Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” düzenlenecek.
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde “Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” düzenlenecek. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yapacağı açılış ve protokol konuşmalarının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, çağrılı konuşmacı olarak “Türkiye’nin Doğal Zenginliği: Biyoçeşitlilik” konusunu anlatacak.
TÜBA Çevre Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” 1-2 Aralık 2022 tarihinde Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çalıştaya ilgili bakanlıklardan temsilciler, devlet ve vakıf üniversitelerinden öğretim üyeleri, çeşitli meslek dernekleri, ayrıca özel sektörden alanında araştırıcı, uzman ve yöneticiler katılacak. Türkiye ve Biyoçeşitlilik, Tarımsal Biyoçeşitlilik: Dünyayı Sürdürülebilir Bir Şekilde Beslemenin Zorlukları ve Çözüm Önerileri, Sucul Ekosistemler Biyoçeşitliliği, Karasal Ekosistemler ve Değişen Biyoçeşitlilik ile Sağlıklı Ekosistem Göstergeleri, Türkiye’de Biyoçeşitliliğin Sürdürülebilirliği başlıklı toplam 6 oturumda, 25 bilim insanı Biyoçeşitliliğe Ulusal Açıdan Bakış’tan Tarımsal Biyoçeşitliliğin Sürdürülebilir Kullanımı’na dek 19 başlık masaya yatırılacak.
Çalıştay, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun başkanlığında “Türkiye ve Biyoçeşitlilik” oturumuyla başlayacak. İkinci oturumda, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sezai Ercişli tarafından “Tarımsal Biyoçeşitlilik: Dünyayı Sürdürülebilir Bir Şekilde Beslemenin Zorlukları ve Çözüm Önerileri” konusu ele alınacak.
Çalıştayın ikinci günü İstanbul Üniversitesi Üniversitesi, Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nüket Sivri başkanlığında “Sucul Ekosistem Biyoçeşitliliği” oturumuyla başlayacak. Etkinliğin devamında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Güleda Engin tarafından “Karasal Ekosistemler ve Değişen Biyoçeşitlilik” konusu ele alınacak. Ardından katılımcılar, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin öncülüğünde “Sağlıklı Ekosistem Göstergeleri” konusu hakkında bilgilendirecek. Çalıştayın son oturumu olan “Türkiye’de Biyoçeşitliliğin Sürdürülebilirliği” konusu Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın başkanlığında sunulacak.
“Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı”, oturum başkanları ve konuşmacılar tarafından gerçekleştirilecek olan genel değerlendirme ve kapanış konuşmalarıyla tamamlanacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.