Paradigma Kayması Işığında Humanokrasi
Paradigma Kayması Işığında Humanokrasi
Türkiye’nin işveren markası konferansı People Make The Brand’in sekizincisi, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 6 aya yayılan 4 farklı oturum ile online konferanslar dizisi şeklinde yapıldı.
Türkiye’nin işveren markası konferansı People Make The Brand’in sekizincisi, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 6 aya yayılan 4 farklı oturum ile online konferanslar dizisi şeklinde yapıldı.
Türkiye’nin işveren markası konferansı People Make The Brand’in sekizincisi, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 6 aya yayılan 4 farklı oturum ile online konferanslar dizisi şeklinde yapıldı. Bu yılki ana teması “Paradigma Kayması” olan konferansın, dördüncü ve son oturumu olan “Humanokrasi” dopdolu içeriğiyle keyifli konuşmalara sahne oldu.
Kürasyon ve moderasyonunu People Make The Brand’in yaratıcısı, Universum Türkiye Lideri Evrim Kuran ile Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan’ın yaptığı Humanokrasi oturumu ikilinin yaptığı açılış konuşmasındaki, “Artık hiçbir kurum tek başına karşı karşıya kaldığı problemleri çözmeye muktedir değil. Güven telkin ederek, hipotezler kurarak, muammaları fırsatların kaynağı olarak görerek, meritokrasiyi merkeze alarak, humanokrasiyi içselleştirerek bürokrasi lanetinden kurtulabiliriz.” sözleri ile başladı.
Çarpıcı iç görüler ve sonuçların paylaşıldığı oturumdan bazı anekdotlar şöyle:
Oturumun ilk konuşmacısı Doktor-Akademisyen Prof. Dr. Türker Kılıç, “Her şey içinde bulunduğu ağ ile anlamlı. Yeni bağlantısallık kültürün bize öğrettiği şey ormanın yaprak için olduğu değil, yaprağın orman için olduğudur. Yaşamdaşlık, sahip olmak için çalışmak yerine anlamak için merak, iyilik ve yaratıcılık ile zihinsel akışı sağlar.” dedi.
“Liderlerin, dönüşüm sürecinde en önemli görevi ekip arkadaşlarını bu dönüşüme ortak kılmaktır.” diyen Aclan Acar Strategic Advisory Kurucusu Aclan Acar, “Rotanızı insana, insanların gelişimine verirseniz, sonuç bürokrasinin ortadan kalkması ve sistemin yalınlaşması olur.” diyerek bağlantısallık ve yaşamdaşlığın önemine vurgu yaptı.
Statükoya bağlı kalındığında değişimin çok zor olduğunun altını çizen Yazar-Akademisyen Francesca Gino, sözlerine şöyle devam etti: “‘Biz bunu hep böyle yaptık.’ söylemini sorgulayan asi yeteneklere ihtiyacımız var. Asi yeteneklerin ortak özellikleri, orijinallik, merak, perspektif, çeşitlilik ve sahiciliktir.”
Youtube İçerik Yapımcısı Barış Özcan ise “İnsan İçin Teknoloji” başlığı altında, “Topluluğun gücü, açık fikirliliğin gücünden gelir. İşe yaramaz fikirlerin bile yargılanmayacağı ortamlarda parlak fikirler çıkabilir.” diyerek oturumun son konuşmasını yaptı.
Kürasyonunu Evrim Kuran Danışmanlık ve Harvard Business Review’in yaptığı 8. People Make The Brand konferansı, Speaker Agency & Fikrimahsul partnerliğinde gerçekleşti.
Etkinliğin önceki oturumlarında, Eczacıbaşı Grup CEO'su Atalay Gümrah; McKinsey & Company Partneri Bengi Korkmaz; C-Yourculture Kurucu & CEO’su Claudia Tattanelli; Trend Avcısı Serdar Kuzuloğlu, Egon Zehnder Yönetici Ortağı, Yetenek Avcısı Murat Yeşildere; MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut; Google Türkiye Pazarlama Lideri (CMO) Işıl Heves; Publicis Groupe Kıdemli Danışman Rishad Tobaccowala; Girişimci, İnovasyon Uzmanı, Fütürist Axel Liebetrau; Universum Global CSO (Chief Sales Officer) Karl-Johan Hasselström; Yazar, Konuşmacı, Zihin Haritaları Tasarımcısı Dr. Chris Kutarna; Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü Kurucu Direktörü ve Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu; Kale Grubu Başkan & CEO’su Zeynep Bodur Okyay; Mindful Liderlik Uzmanı Pandit Dasa; Psikiyatr Yankı Yazgan; Psikiyatr Prof. Dr. Kemal Sayar konuşmacı olarak yer almışlardı.
İşveren markalarının geleceğini şekillendiren 8. People Make The Brand konferansı, alanında uzman yerli-yabancı konuşmacıları ve ele aldığı konularla, bu yıl dört oturumda da yoğun ilgi gördü.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.