Liseliler yaz okulu ile geleceğe hazırlanacak
Liseliler yaz okulu ile geleceğe hazırlanacak
İstanbul Bilgi Üniversitesi liselerin 9’uncu, 10’uncu, 11’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik “BİLGİ Lise Yaz Okulu”nu 5-17 Temmuz 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyecek.
İstanbul Bilgi Üniversitesi liselerin 9’uncu, 10’uncu, 11’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik “BİLGİ Lise Yaz Okulu”nu 5-17 Temmuz 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyecek.
İstanbul Bilgi Üniversitesi liselerin 9’uncu, 10’uncu, 11’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik “BİLGİ Lise Yaz Okulu”nu 5-17 Temmuz 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyecek. Tasarım ve Mimarlık, Akıllı Teknolojiler, Uygulamalı Mühendislik, Sosyal Bilimlere Giriş, Hukuk, İletişim, Dünden Bugüne Ekonomi, İşletme Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar gibi yenilikçi ve geleceğin yetkinliklerine yönelik hazırlanan programlar altında verilecek derslerle öğrenciler geleceğe hazırlanacak
İstanbul Bilgi Üniversitesi, “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuyla lise öğrencileri için “BİLGİ Yaz Okulu”nu hayata geçiriyor. Başvuru süreci 18 Haziran tarihine kadar devam edecek BİLGİ Yaz Okulu kapsamında Tasarım ve Mimarlık, Akıllı Teknolojiler, Uygulamalı Mühendislik, Sosyal Bilimlere Giriş, Hukuk, İletişim, Dünden Bugüne Ekonomi, İşletme Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar başlıklı programlar düzenlenecek. 5-17 Temmuz 2021 tarih aralığında gerçekleştirilecek online yaz okulunda öğrencilerin hızla değişen dünyada geleceğe hazırlanması, yeni yetkinlikler kazanması, üniversite hayatına geçişte meslek ve kariyer belirlemesi gibi konularda desteklenmesi amaçlanıyor.
Akıllı teknolojilerden tasarım atölyeleri ve kuantum fiziğine kadar geniş bir yelpazede dersler verilecek
Tasarım ve Mimarlık Yaz Okulu’nda öğrenciler “Tasarımcılar Nasıl Düşünür? Yeni bir Ürün ya da Servis Nasıl Geliştirilir?”, “Tasarımda Form ve İşlev İlişkisi”, “Rüyalar Paspasaltı”, “Mimarlık ve Kent”, “Mimari Eğrilerin Disiplinler Arası Tarihi”, “Olağanüstü Evrensel Değer: UNESCO Dünya Miras Listesi”, “Akustik: Bir Mimarın Enstrümanı” başlıklı dersleri BİLGİ Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinden öğrenecek. Akıllı Teknolojiler Yaz Okulu kapsamında ise “Analog Elektronik”, “Makine Öğrenmesi”, “Python Kodlama”, “Gömülü Sistemler”, “Nanoteknoloji”, “Ses ve Görüntü İşleme”, “Sistem Analizi ve Optimizasyon Teknikleri”, “Yenilenebilir Enerjiler” başlıklı dersler işlenecek.
Uygulamalı Mühendislik Yaz Okulu kapsamında CERN'de yürütülen araştırmalar incelenecek
Geleceğin yetkinlikleri ve yaşam boyu öğrenme ilkeleri gözetilerek hazırlanan ders programı kapsamında öğrenciler “Kuantum Bilgisayarları ve Kuantum Hesaplamaları”, “Parçacık Fiziği ve Evreni Kavrayışımız: Atom Altı Parçacıklar”, “CERN'de Yürütülen Araştırmalar”, “Parçacık Hızlandırıcıları ve Algıçları”, “Modern Fiziğin Hayatımızdaki Yüksek Teknoloji Uygulamaları”, “Modern Fizik ve Kuantum Fiziğine Bakış”, “Topolojik Oyunlar”, “Hesapsal Matematik Temeli ve Felsefesi”; “Kimyada Bilgisayar Uygulamaları ve İlaç Tasarım Yöntemleri”, “Yeni Nesil Dizileme Teknolojileri ve Uygulama Alanları”, “Endüstriyel Biyoteknoloji”, “Doku Mühendisliği ve Günümüz Uygulamaları” gibi dersleri alabilecek. Öğrenciler İletişim başlıklı yaz okulunda ise “Teknoloji ve İletişimin Geleceği”, “İklim Krizi”, “Dijital Platformlar ve Diziler” başlıklı programlar altında onlarca farklı ve yenilikçi dersi alma imkanına sahip olacaklar.
Başvurular için son tarih 18 Haziran 2021, kayıtlar için ise son tarih 28 Haziran. Lise Yaz Okulu’nu başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika alma hakkını elde edecek.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.