TEV ve Cargill geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için el ele verdi
TEV ve Cargill geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için el ele verdi
Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Cargill’in eğitim alanındaki iyilik hareketi genişliyor. TEV bünyesinde 2017 yılında Burs Fonu’nu başlatan, 2021 yılında ise hayata geçirdiği Yarının Kadın Liderleri Programı ile topluma katkı sağlayacak güçlü kadınlar yetiştirmek için ünive
Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Cargill’in eğitim alanındaki iyilik hareketi genişliyor. TEV bünyesinde 2017 yılında Burs Fonu’nu başlatan, 2021 yılında ise hayata geçirdiği Yarının Kadın Liderleri Programı ile topluma katkı sağlayacak güçlü kadınlar yetiştirmek için ünive
Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Cargill’in eğitim alanındaki iyilik hareketi genişliyor. TEV bünyesinde 2017 yılında Burs Fonu’nu başlatan, 2021 yılında ise hayata geçirdiği Yarının Kadın Liderleri Programı ile topluma katkı sağlayacak güçlü kadınlar yetiştirmek için üniversite öğrencilerinin yanında olan Cargill, şimdi de lise öğrencilerine destek verdi. Üstün nitelikli öğrencilerin yetiştiği Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) iki kimya laboratuvarını yenileyen Cargill ayrıca yedi adet laboratuvarın eksiklerini giderdi ve yeni kimyasal saklama dolapları temin etti. Türkiye’nin göz bebeği gençlerinin bilimsel çalışmalarına hizmet edecek yeni laboratuvarların açılış töreni TEV Genel Müdürü Banu Taşkın’ın ev sahipliğinde, Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Hindistan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu ve Cargill yönetim ekibinin katılımıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.
55 yıldır maddi olanakları sınırlı öğrencilere burs desteği veren Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve bünyesinde yer alan TEVİTÖL anlamlı bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Cargill Türkiye ve TEV iş birliği kapsamında TEVİTÖL’ün laboratuvarlarını yenileyerek çağa uygun imkânlara kavuşturan Cargill Türkiye yönetim ekibi geçtiğimiz günlerde okula bir ziyaret gerçekleştirdi. Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Hindistan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu’nun da katılımıyla TEVİTÖL öğrencileri eşliğinde yenilenen laboratuvarları gezen Cargill Türkiye yönetim ekibi, TEVİTÖL öğretmenlerinden yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında da detaylı bilgi aldı.
Banu Taşkın: ‘Cargill Türkiye ile iş birliğimiz giderek büyüyen bir iyilik hareketine dönüştü’
TEVİTÖL’e sağlanan bu anlamlı destek için teşekkürlerini dile getiren TEV Genel Müdürü Banu Taşkın şunları söyledi: “Vakfımızın her zaman iftihar ettiği başarı öykülerinden birinin kahramanı olan TEVİTÖL, ülkemizin parlak geleceği adına gerçek bir umut ve potansiyel kaynağı. Cargill Türkiye’in TEVİTÖL’e katkıları öğrencilerimizin teknoloji ve inovasyon vizyonlarına anlamlı bir değer katacak. Cargill Türkiye Ailesi ile 2017 yılında Cargill Burs Fonu ile başlayan iş birliğimiz giderek büyüyen bir iyilik hareketine dönüştü. “Yarının Kadın Liderleri” programı, bugün kızlarımıza sadece maddi destek değil, başarılı ve ihtiyacı olana fırsat eşitliği sağlıyor. Bursiyerlerimizin sadece bugünkü ihtiyacını karşılamıyor, geleceğe dair ihtiyaçlarını anlamaya çalışıp, farklı workshop çalışmaları ile hem eğitimlerini hem de sosyal gelişimlerini destekliyoruz. Türk Eğitim Vakfı olarak tüm çalışmalarımızda en büyük motivasyonumuz başarılı gençlerimiz, en büyük gücümüz ise Cargill Türkiye gibi değerli eğitim dostu kurumlardır. Sosyal etkisi bu denli güçlü bir iyilik zinciri yarattıkları için Cargill Türkiye ailesine bir kez daha şükranlarımızı sunarız.”
Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Hindistan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu da yaptığı konuşmada, “Cargill’in değerleri arasında ilk sırada ‘Önce insan’ yaklaşımı var. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) kapsamında yoksulluk, cinsiyet eşitliği, eğitim, eşitsizliklerin azaltılması konularında katkı sağlamak için çalışıyoruz. Toplumsal ihtiyaçlara cevap verecek özel kurumsal sosyal sorumluluk programları geliştiriyoruz. Bugün burada pırıl pırıl gençlerle bir arada olmak gerçekten gurur verici. Gençlerden öğrenecek çok şeyimiz var, bilhassa ne kadar özgüvenli olduklarını görünce çok mutlu oldum. Türkiye’nin en seçkin, göz bebeği gençlerinin bilimsel çalışmalarına destek vermek ayrı bir mutluluk kaynağı bizim için. Türk Eğitim Vakfı ile geçtiğimiz yıl başlattığımız, üniversitelerde okuyan geleceğin kadın liderleri gençlere burs vermenin ötesinde onların mesleki ve kişisel yolculuğunda yanlarında olduğumuz kapsamlı bir öğrenci destekleme programı olan Yarının Kadın Liderleri de ikinci dönemine çok yakında başlayacak. TEVİTÖL’e verdiğimiz destek ile geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sunmuş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bizim için eğitime yatırım, geleceğe yatırım… Bu konudaki çalışmalarımız yalnızca lise ve üniversiteyle sınırlı da değil. Bursa Orhangazi’de 2006 yılında yaptırdığımız Cargill İlkokulu’nda da 500 öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Her yıl okulun bakım ve onarım işlerine katkı sağlıyoruz. Eğitimin tüm kademelerindeki öğrencilerimizin çabası bizleri hep daha fazlasını yapmak için motive ediyor. Amacımız daha çok öğrencinin hayatına dokunmak” dedi.
Yarının Kadın Liderleri Programı ile öğrenciler kariyer yolculuklarında destekleniyor
Hayatın her alanında aktif rol alan kadınların, siyasi, ekonomik, sosyal değişime öncülük ettiğine inanan Cargill, kendi bünyesinde ve toplumsal ölçekte cinsiyet eşitliğini sağlamak için somut adımlar atıyor. 2030 yılına kadar globalde yönetim kademelerinde 50 kadın lider hedefi bulunan Cargill bu taahhüdünü, faaliyet gösterdiği META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesinde gerçekleştirdi. Cargill META’da yönetim kurulunun 50’si, icra kurulunun da 40’ı kadın liderlerden oluşuyor. Cargill, bu taahhüdün bir uzantısı olarak Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak kadın liderlerin yetişmesine katkıda bulunmak hedefiyle Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde 2021 yılında ‘Yarının Kadın Liderleri’ programını hayata geçirdi. Burs desteğinin ötesinde kapsamlı bir içerik ve bütünsel bir yaklaşımla yapılandırılan programın öncelikli hedefi, genç kızların gelecekte çalışacakları sektörlere en iyi şekilde liderlik etmelerini sağlayacak yetkinlikleri kazanmaları. Programın ilk yılında Türk Eğitim Vakfı’nın öğrenci seçme kriterlerini karşılayan 66 üniversite öğrencisine burs, staj, mentorluk, proje yarışmaları, workshop, fabrika ziyaretleriyle yerinde eğitim gibi imkanlar sağlandı. Program 2022 yılında 40’ı mühendislik, 6’sı veterinerlik, 8’i hukuk, 6’sı işletme ve 3’ü zootekni eğitimi alan toplam 63 üniversite öğrencisi ile yoluna devam ediyor. Program kapsamında kız öğrenciler, Cargill’in faaliyet gösterdiği alanlardaki öncü çalışmaları deneyimliyor, sektörün en iyi uygulamalarını öğrenme şansı buluyor. Mentorluk programı kapsamında Cargill’in üst düzey yöneticileri, farklı pozisyonlardaki direktör ve müdürleri ile buluşan öğrenciler farklı bakış açıları ve çeşitli uygulamalar ile zenginleşme fırsatı yakalarken, özgüven kazanıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.