Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

YOKSULLUĞU ALGIYLA YÖNETMEK.. TENCERENİN PABUCUNU DAMA MI ATTI NE?!..

YOKSULLUĞU ALGIYLA YÖNETMEK.. TENCERENİN PABUCUNU DAMA MI ATTI NE?!.. Akp öncesinde, iktidarın gidici olduğunu işaret eden ölçü mutfakta kaynamayan tencere idi. Yoksulluğun simgesi olan tencere dolmaz ise iktidarın gidici olduğunu söylerdi yıllarca ülkeyi yönetmiş Süleyman Demirel. Akp iktidarıyla birlikte bu kural değişti. Yoksulluk iktidarda kalmanın aracı haline dönüştürüldü. Son seçimlerde, sahte, ithal ve parayla vatandaş olmuş seçmenleri bir tarafa bırakacak olursak, büyük çoğunluk evinde tencere kaynamayan yoksulun oyları iktidar, iktidarda kaldı. Böylece tencerenin pabucu dama atıldı, yerini algı yönetimi aldı. Gerçeğin bir kısmını kullanarak, yalanın doğru olarak kabul ettirilmesine algı yönetimi denir. "gerçeği yalnızca gerçeği eksiksiz söylemek" genellikle amerikan mahkemelerinde sanıklara/tanıklara İncil'e el bastırılarak yaptırılan yemin.. Yemin metninden anlaşıldığı üzere gerçeğin bir kısmını saklamak ta yani tamamını söylememek te yalan söylemenin bir türü olarak geçiyor. Siyasette gerçeğin bir kısmını saklayarak yapılan açıklamalar üzerinden haksızlıklar, hukuksuzluklar inşa edilebiliyor, talimatlarla insanların hayatları karartılabiliyor, kişilikler lince tabi tutulabiliyor, insanlar itibarsızlaştırılabiliyor, muhalifler düşman gibi gösterilebiliyor. Hatta yapılan yolsuzluklar, alınan rüşvetler karartılabiliyor, yoksulluk ve işsizliği muhalefetin yarattığı, iktidarın yaptıklarıyla güzel hizmetler ürettiğine insanlar inandırılabiliyor, gerçeğin bir kısmı saklandığı zaman... Aslında gerçeğin bir kısmını saklamak masumiyet değil, yalanın bir başka şeklidir. İşte bu bir algı yönetimidir! Ne var ki eksik gerçeği masumiyet gibi algılamak, yoksulluktan kıvransa, yakınsa bile..insanı, yönetenleri yücelten hükme tabi kılıyor, son günlerde internette dolaşan bazı videolarda bazılarının pahalılıktan yakınıp, pahalılığı yaratanlara oy verdiğini söylemesi gibi... Ekteki görselde bu konuda yandaş medya televizyonlarının gerçeğin bir kısmını karartarak, masumu saldırgan gösterdiği gibi... Kardeşi düşman, muhalefeti terörist, yurtseveri hain gösteren bu yöntem ne yazık ki tencerenin pabucunu dama atarak, yoksulluğu iktidarının sürdürülmesinde araç olarak kullandı.   Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 08 Haziran 2024 - Cumartesi

YOKSULLUĞU ALGIYLA YÖNETMEK.. TENCERENİN PABUCUNU DAMA MI ATTI NE?!..

YOKSULLUĞU ALGIYLA YÖNETMEK.. TENCERENİN PABUCUNU DAMA MI ATTI NE?!..
Akp öncesinde, iktidarın gidici olduğunu işaret eden ölçü mutfakta kaynamayan tencere idi. Yoksulluğun simgesi olan tencere dolmaz ise iktidarın gidici olduğunu söylerdi yıllarca ülkeyi yönetmiş Süleyman Demirel.
Akp iktidarıyla birlikte bu kural değişti. Yoksulluk iktidarda kalmanın aracı haline dönüştürüldü.
Son seçimlerde, sahte, ithal ve parayla vatandaş olmuş seçmenleri bir tarafa bırakacak olursak, büyük çoğunluk evinde tencere kaynamayan yoksulun oyları iktidar, iktidarda kaldı.
Böylece tencerenin pabucu dama atıldı, yerini algı yönetimi aldı.
Gerçeğin bir kısmını kullanarak, yalanın doğru olarak kabul ettirilmesine algı yönetimi denir.
"gerçeği yalnızca gerçeği eksiksiz söylemek"
genellikle amerikan mahkemelerinde sanıklara/tanıklara İncil'e el bastırılarak yaptırılan yemin..
Yemin metninden anlaşıldığı üzere gerçeğin bir kısmını saklamak ta yani tamamını söylememek te yalan söylemenin bir türü olarak geçiyor.
Siyasette gerçeğin bir kısmını saklayarak yapılan açıklamalar üzerinden haksızlıklar, hukuksuzluklar inşa edilebiliyor, talimatlarla insanların hayatları karartılabiliyor, kişilikler lince tabi tutulabiliyor, insanlar itibarsızlaştırılabiliyor, muhalifler düşman gibi gösterilebiliyor.
Hatta yapılan yolsuzluklar, alınan rüşvetler karartılabiliyor, yoksulluk ve işsizliği muhalefetin yarattığı, iktidarın yaptıklarıyla güzel hizmetler ürettiğine insanlar inandırılabiliyor, gerçeğin bir kısmı saklandığı zaman...
Aslında gerçeğin bir kısmını saklamak masumiyet değil, yalanın bir başka şeklidir.
İşte bu bir algı yönetimidir!
Ne var ki eksik gerçeği masumiyet gibi algılamak, yoksulluktan kıvransa, yakınsa bile..insanı, yönetenleri yücelten hükme tabi kılıyor, son günlerde internette dolaşan bazı videolarda bazılarının pahalılıktan yakınıp, pahalılığı yaratanlara oy verdiğini söylemesi gibi...
Ekteki görselde bu konuda yandaş medya televizyonlarının gerçeğin bir kısmını karartarak, masumu saldırgan gösterdiği gibi...
Kardeşi düşman, muhalefeti terörist, yurtseveri hain gösteren bu yöntem ne yazık ki tencerenin pabucunu dama atarak, yoksulluğu iktidarının sürdürülmesinde araç olarak kullandı.
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.