Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

YOKSULLAŞAN HALK DİNCİLEŞEN EĞİTİM

  Yeni eğitim öğretim yılının düşündürdükleri; Parasız,bilimsel,laik,nitelikli ve eşit eğitim çocuklarımızın en temel hakıdır. Ne var ki.. bir taraftan eğitimdeki eşitsizlik özelleşme ile derinleşirken, diğer tataftan ülkemizde eğitim, dinci vakıf ve derneklere ihale ve havele edilen bir süreç işletiliyor. Bu duruma ilaveten temel eğitim imam hatipleştirilmeye çalışılıyor, halk, çocuklarının geleceğini düşünerek bu okulları talep etmemesine rağmen... Bu anlayışta eğitim, parasız, bilimsel ve laik olmayacaktır. Amaç; Cumhuriyete birey yetiştirmek değil kula kul yetiştirmek, biat ve itiat toplumu yaratmaktır. Bu..tarihin akışına ters ve eşyanın tabiatına aykırı bir dayatmadır. Cumhuriyetin mayaladığı laik demokratik direnç, kötü sürece karşı aktive olabilirse.. Ancak o zaman Türkiye, kul toplumu yapılamaz. Ne yazık ki bu süreçte, yoksulluk nedeniyle dinci tarikat cemaatlerin tedrisine sokulan çocuklarımız kaybedilmiş kuşaklar olacak.. yeni ders yılları da dert yılları olarak yaşanacaktır. Bu gerici, dinci, anti laik sürecin önüne geçilmezse, Cumhuriyetin mayaladığı direnç geliştirilmezse; 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının, ülkemize yararlar getirmesi dileği, Nasrettin Hoca'nın göle maya çalmasından öteye geçmeyecektir diye düşünüyorum. Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 12 Eylül 2024 - Perşembe

YOKSULLAŞAN HALK DİNCİLEŞEN EĞİTİM

 
Yeni eğitim öğretim yılının düşündürdükleri;
Parasız,bilimsel,laik,nitelikli ve eşit eğitim çocuklarımızın en temel hakıdır.
Ne var ki.. bir taraftan eğitimdeki eşitsizlik özelleşme ile derinleşirken, diğer tataftan ülkemizde eğitim, dinci vakıf ve derneklere ihale ve havele edilen bir süreç işletiliyor.
Bu duruma ilaveten temel eğitim imam hatipleştirilmeye çalışılıyor, halk, çocuklarının geleceğini düşünerek bu okulları talep etmemesine rağmen...
Bu anlayışta eğitim, parasız, bilimsel ve laik olmayacaktır.
Amaç; Cumhuriyete birey yetiştirmek değil kula kul yetiştirmek, biat ve itiat toplumu yaratmaktır.
Bu..tarihin akışına ters ve eşyanın tabiatına aykırı bir dayatmadır.
Cumhuriyetin mayaladığı laik demokratik direnç, kötü sürece karşı aktive olabilirse..
Ancak o zaman Türkiye, kul toplumu yapılamaz.
Ne yazık ki bu süreçte, yoksulluk nedeniyle dinci tarikat cemaatlerin tedrisine sokulan çocuklarımız kaybedilmiş kuşaklar olacak.. yeni ders yılları da dert yılları olarak yaşanacaktır.
Bu gerici, dinci, anti laik sürecin önüne geçilmezse,
Cumhuriyetin mayaladığı direnç geliştirilmezse;
2024-2025 Eğitim Öğretim yılının, ülkemize yararlar getirmesi dileği, Nasrettin Hoca'nın göle maya çalmasından öteye geçmeyecektir diye düşünüyorum.
Mesut Karakoyunlu
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.