Bozbey’den Bursa’ya Cezaevinden Mesaj: "Adalet Mutlaka Yerini Bulacak"
Bozbey’den Bursa’ya Cezaevinden Mesaj: "Adalet Mutlaka Yerini Bulacak"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in tutuklanmasının ardından kentteki protestolar dinmiyor. Kent Meydanı’nda düzenlenen dev buluşmada Bozbey’in Bursalılara gönderdiği mektup okundu. Bozbey mektubunda, "Verilmeyecek hesabımız yoktur. Sadece birbirimize ve Bursa’mıza sahip çıkın" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in tutuklanmasının ardından kentteki protestolar dinmiyor. Kent Meydanı’nda düzenlenen dev buluşmada Bozbey’in Bursalılara gönderdiği mektup okundu. Bozbey mektubunda, "Verilmeyecek hesabımız yoktur. Sadece birbirimize ve Bursa’mıza sahip çıkın" dedi.
SEÇKİNHABERTV- BURSA – 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Bursa halkının büyük teveccühüyle seçilen ancak geçtiğimiz günlerde tutuklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, cezaevinden Bursalılara seslendi. CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen buluşmada, Bozbey’in kaleme aldığı duygu dolu mektup Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş tarafından okundu.
"Mazeret Üretmedik, Borçları Ödedik"
Mustafa Bozbey, mektubuna kendisini tanıtarak ve geçmişteki hizmetlerini hatırlatarak başladı. 1999’dan bu yana Nilüfer’de gerçekleştirdiği "gülümseyen kent" modelini tüm Bursa’ya yaymak için yola çıktığını belirten Bozbey, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"Görevi devraldığımızda 1 milyar dolar borca batırılmış bir belediye bulduk. Ama mazeret üretmedik. Sadece 2 yılda sosyal desteklerden tarıma kadar sayısız hizmet ürettik ve 2025 sonu itibariyle önceki dönemin tüm SGK ve vergi borçlarını kapattık. Bizim geçmişimiz ve duruşumuz bellidir. Bursalının kör kuruşuna sahip çıkan bizleriz."
"Adalete Güvenim Devam Ediyor"
Hakkındaki iddialara ve tutukluluk sürecine değinen Bozbey, adalete olan inancını koruduğunu vurguladı. Bursalılardan sakin kalmalarını ve kente sahip çıkmalarını isteyen Bozbey, "Bugünler de geçecek. Benim için üzülmeyin, öfkelenmeyin. Sadece birbirimize ve Bursa’mıza sahip çıkın. Bu kente sahip çıkmak boynumuzun borcudur" dedi. Mektubunu Bursaspor’a selam göndererek bitiren Bozbey, "Şampiyon Bursaspor’umuzun evi Süper Lig’dir ve bu yürüyüş devam edecektir" mesajını paylaştı.
Nihat Yeşiltaş: "Bu Bir Çökme Operasyonudur"
Mektubun okunmasının ardından söz alan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, süreci sert bir dille eleştirdi. Tutuklamanın hukukla açıklanamayacağını savunan Yeşiltaş, şunları söyledi: "20 yıldır bu kenti yönetip yaşanmaz hale getirenler, dolandırıcılık suçundan hapis yatmış bir iftiracının sözleriyle bugün belediye başkanımızı tutukladılar. Bu, Büyükşehir Belediyesi’ne çökmek için yapılan bir operasyondur. Milli irade arıyorsanız o buradadır, meydanlardadır. Milli irade Mustafa Bozbey’dir."
"İradeye İpotek Koyulamaz"
CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz de halkın iradesine sahip çıkacaklarını belirterek, "Kimse bu halkın iradesine ipotek koyamaz. Ne bir yol arkadaşımızı zindanlarda bırakacağız ne de milletin iradesine el konulmasına müsaade edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kent Meydanı’ndaki buluşma, kalabalığın "Hak, hukuk, adalet" sloganları ve "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber" marşlarıyla sona erdi.
Bursa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.