Finike’de Eğitimciler Tek Ses: "Okulda Şiddete Son!"
Finike’de Eğitimciler Tek Ses: "Okulda Şiddete Son!"
Şanlıurfa Siverek’te yaşanan silahlı saldırı ve artan okul şiddetine karşı Finike’de eğitim sendikaları iş bırakarak hükümet konağı önünde buluştu. Ortak açıklamada, "Öğretmene uzanan eller kırılsın" sloganları yükseldi.
Şanlıurfa Siverek’te yaşanan silahlı saldırı ve artan okul şiddetine karşı Finike’de eğitim sendikaları iş bırakarak hükümet konağı önünde buluştu. Ortak açıklamada, "Öğretmene uzanan eller kırılsın" sloganları yükseldi.
SEÇKİNHABERTV-ANTALYA - FİNİKE | Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin gerçekleştirdiği ve 16 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Finike’de de büyük bir tepkiyle karşılandı.
Finike’de faaliyet gösteren Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen üyeleri, yaşanan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirerek Hükümet Konağı önünde bir araya geldi.
"Eğitim Camiası Derinden Sarsıldı"
Sendika temsilcileri tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, Siverek’teki hain saldırı en güçlü şekilde kınanırken, eğitim sistemindeki güvenlik zafiyetlerine ve toplumsal şiddetin okullara yansımasına dikkat çekildi. Açıklamada, Fatma Nur Çelik öğretmenin katledilmesinin acısı tazeyken yaşanan bu yeni olayın eğitim camiasındaki endişeyi zirveye taşıdığı vurgulandı.

"Öğretmenimizi Tehdit Eden Profillere Nasıl Geldik?"
Basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:
“Biz ne ara, öğretmeninin önünde ceket ilikleyen öğrencilerin bugün silahla okullara girip öğretmenlerine kurşun sıkabildiği bir noktaya geldik? ‘Eti senin, kemiği benim’ anlayışından; öğretmeni tehdit eden, fiziksel şiddet uygulayan veli ve öğrenci profiline nasıl ulaştık? Öğrencilerimizin çeteleşme ve mafyavari oluşumların içine sürüklenmesine daha fazla seyirci kalınamaz.”
Acil Önlem Çağrısı: 4 Kritik Madde
Eğitim sendikaları, okullarda can güvenliğinin sağlanması için yetkililere şu somut adımların atılması çağrısında bulundu:
-
Güvenlik Görevlisi: Her okula istisnasız profesyonel güvenlik görevlisi tahsis edilmelidir.
-
Disiplin Yönetmeliği: Öğretmenin eğitim sürecindeki rolünü güçlendirecek şekilde disiplin yönetmelikleri yeniden düzenlenmelidir.
-
Rehberlik Hizmetleri: Okullarda her 100 öğrenciye en az 1 rehber öğretmen düşecek şekilde kadro planlaması yapılmalıdır.
-
Yasal Tedbirler: Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyecek yasal düzenlemeler derhal ağırlaştırılmalıdır.
Eylem, "Öğretmene Saygı, Geleceğe Güven" sloganları ve alkışlarla sona erdi. Finike halkının da destek verdiği eylemde, eğitimciler can güvenlikleri sağlanana kadar konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.