THK Alanya’dan Büyük Başarı: 2 Günde 3 Bin 200 Kurban Derisi Toplandı!
THK Alanya’dan Büyük Başarı: 2 Günde 3 Bin 200 Kurban Derisi Toplandı!
SEÇKİNHABERTV- (Haber: Zeki Demir/Alanya)-THK Alanya Şubesi, Kurban Bayramı’nın ilk iki gününde topladığı 3 bin 200 kurban derisiyle Türkiye genelinde ilk 13 şube arasına girmeyi başardı.
SEÇKİNHABERTV- (Haber: Zeki Demir/Alanya)-THK Alanya Şubesi, Kurban Bayramı’nın ilk iki gününde topladığı 3 bin 200 kurban derisiyle Türkiye genelinde ilk 13 şube arasına girmeyi başardı.
SEÇKİNHABERTV- (Haber: Zeki Demir/Alanya)- THK Alanya Şubesi, Kurban Bayramı’nın ilk iki gününde topladığı 3 bin 200 kurban derisiyle Türkiye genelinde ilk 13 şube arasına girmeyi başardı.
Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi, Kurban Bayramı boyunca yürüttüğü yoğun kurban derisi toplama çalışmalarında bu yıl da önemli bir başarıya imza attı. Alanya ve çevre bölgelerdeki kesim noktalarında aralıksız çalışan ekipler, bayramın birinci ve ikinci gününde toplam 3 bin 200 kurban derisi topladı.
"Türkiye Genelinde İlk 13’e Girdik"
Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan THK Alanya Şube Başkanı Emine Keyaoğlu, Alanya şubesi olarak sergiledikleri performansla Türkiye genelindeki yüzlerce şube arasında ilk 13'e girmeyi başardıklarını vurguladı. Keyaoğlu, son iki yıldır Gazipaşa’dan Kaş’a kadar uzanan geniş bir sorumluluk alanında kurban derisi toplama faaliyetlerini büyük ölçüde Alanya Şubesi’nin üstlendiğini belirtti.

Sektörel Zorluklara Rağmen Büyük Mücadele
Başarıya rağmen sürecin her geçen yıl daha da zorlaştığına dikkat çeken Keyaoğlu, deri sektöründe yaşanan daralmanın çalışmalarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Kısıtlı imkanlarla mücadele ettiklerini belirten Keyaoğlu, şu sözleri kaydetti:
"Kurban derilerinin satışı artık çok zorlaştı. İhalelere katılım olmuyor, bu da süreci bizim için hem maliyetli hem de zahmetli bir hale getiriyor. Derilerin toplanması, muhafazası ve satışı noktasında ciddi zorluklar yaşanıyor. Ancak tüm bu ekonomik ve lojistik imkansızlıklara rağmen kurumumuza gelir kazandırmak için sahada var gücümüzle çalışıyoruz."
Başkan Özçelik ve Vatandaşlara Teşekkür
Zorlu geçen bu süreçte yerel yönetimlerin desteğinin hayati önem taşıdığını ifade eden Emine Keyaoğlu, desteklerinden ötürü Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’e ve belediye personeline teşekkür etti.
Keyaoğlu açıklamasını, "Bizlere her zaman destek olan Alanya Belediye Başkanımız Sayın Osman Tarık Özçelik’e, sahada gece gündüz demeden emek veren ekip arkadaşlarımıza ve kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na bağışlayarak destek olan tüm duyarlı vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu kıymetli destekler, kısıtlı imkanlarla yürüttüğümüz çalışmalarımıza can suyu oluyor" diyerek tamamladı.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.