Kemal KARAKUZEY  - Tarihçi, Yazar ve E. Albay
Köşe Yazarı
Kemal KARAKUZEY - Tarihçi, Yazar ve E. Albay
 

KARA KUVVETLERİMİZİN 2233' ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

  Değerli dostlarım, yoldaşlarım ve ülkemin yüreği insan sevgisi odaklı , Atatürk sevdalısı yurtsever kardeşlerim hepinize selam , saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sizlerle Cumhuriyetimizin bekası için çok büyük önemi ve bugüne kadar çok önemli görevler yerine getirmiş olan Türk ordusunun kuruluşu ile ilgili makalemi sizlerle paylaşmak istedim. Mensubu olmaktan gurur duyduğum ve Antalya Lisesinden 1975 yılında mezun olduktan sonra girdiğim Atatürk'ümüzün de okulu olan ( Mektebi Harbiye - Kara Harp Okulu'ndan ) 1979 yılında Topçu Teğmen ve İhtisas olarak Elektrik ve Elektronik Mühendisligi bölümünden mezun oldum. Emekli olduğum 2010 yılına kadar okullar dahil 35 yıl fiilen ve ölene kadar da yüreğim ve ruhen bağlı olduğum ve de ülkemizin her şehrinde ve K. Irak'da büyük bir meslek aşkı ve fedakarlıkla görev yaptığım " KARA KUVVETLERİMİZİN" kuruluşunun 2233'uncu yıldönümü ( M.O.209) kutlu olsun. Ben öncelikle bize bu vatanı kanlarıyla armağan eden başta Türk ulusunun atası Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Yüce önder Atatürk'ün ordumuz ile ilgili söylediği önemli veciz sözleri burada hatırlatmak isterim.  ORDUMUZ, TÜRK BİRLİĞİNİN TÜRK KUDRET VE KABİLİYETİNİN , TÜRK VATAN SEVERLİĞİNİN ÇELİKLEŞMİŞ BİR İFADESİDİR.   ASKERİNE DÜŞMANLİK YAPAN, DÜŞMANA ASKERLİK YAPAR.  Değerli dostlarımızla yaptığım sohbetlerimizde söylediğim gibi Atatürk'ten sonra ülkemizde devrim ve ilkelerini yok sayarak yanlış davranan sivil siyaset ve devlet adamlarının olduğu gibi bu güzide ordumuzu yanlış yönlere götüren hatalı komutanlarımız da olmuştur. Ancak Türkiye'nin coğrafi konumunun özellikleri ( jeopolitik ve jeostratejik yönden çok önemli bir bölgede bulunması) ile komşularımızın ülkemiz üzerindeki anlamsız ve sonuçsuz kalacak tahrik ve oyunları dikkate alındığında Atatürkçü düşünce sistemi ve ilkeleri doğrultusunda çok güçlü ve her zaman halkının yanında caydırıcı nitelikte ve halkına güven veren çağdaş bir orduya ihtiyacı vardır.  Benim milli bilince sahip ve Atatürk sevdalısı yurtsever halkımdan bir ricam var. Yüce önder Atatürk'ün ölmeden önce 1938 yılında Türk ordusuna verdiği vazifeyi unutmayınız. " MAZİSİ İNSANLIK TARİHİ İLE BAŞLAYAN KAHRAMAN TÜRK ORDUSU, VAZİFEN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ HER TÜRLÜ İÇ VE DIŞ TEHDİTLERE KARŞI KORUMAK VE KOLLAMAKTİR " . Ancak ordumuz yapılan kumpaslarla bu görevi yapamayacak hale getirilmiştir. Yaşanan son derece üzücü olaylar yüreğimizi dağlamıştır. Umarım halkımızın demokratik tepkisi ile bu sıkıntılardan en kısa zamanda kurtulacağımızı değerlendiriyorum. Saygılarımla sağlıcakla kalınız   Tarihçi, Yazar ve E. Topçu Albay Kemal KARAKUZEY  
Ekleme Tarihi: 30 Haziran 2024 - Pazar

KARA KUVVETLERİMİZİN 2233' ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

 
Değerli dostlarım, yoldaşlarım ve ülkemin yüreği insan sevgisi odaklı , Atatürk sevdalısı yurtsever kardeşlerim hepinize selam , saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sizlerle Cumhuriyetimizin bekası için çok büyük önemi ve bugüne kadar çok önemli görevler yerine getirmiş olan Türk ordusunun kuruluşu ile ilgili makalemi sizlerle paylaşmak istedim.
Mensubu olmaktan gurur duyduğum ve Antalya Lisesinden 1975 yılında mezun olduktan sonra girdiğim Atatürk'ümüzün de okulu olan ( Mektebi Harbiye - Kara Harp Okulu'ndan ) 1979 yılında Topçu Teğmen ve İhtisas olarak Elektrik ve Elektronik Mühendisligi bölümünden mezun oldum. Emekli olduğum 2010 yılına kadar okullar dahil 35 yıl fiilen ve ölene kadar da yüreğim ve ruhen bağlı olduğum ve de ülkemizin her şehrinde ve K. Irak'da büyük bir meslek aşkı ve fedakarlıkla görev yaptığım " KARA KUVVETLERİMİZİN" kuruluşunun 2233'uncu yıldönümü ( M.O.209) kutlu olsun.
Ben öncelikle bize bu vatanı kanlarıyla armağan eden başta Türk ulusunun atası Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Yüce önder Atatürk'ün ordumuz ile ilgili söylediği önemli veciz sözleri burada hatırlatmak isterim.
 ORDUMUZ, TÜRK BİRLİĞİNİN TÜRK KUDRET VE KABİLİYETİNİN , TÜRK VATAN SEVERLİĞİNİN ÇELİKLEŞMİŞ BİR İFADESİDİR.
  ASKERİNE DÜŞMANLİK YAPAN, DÜŞMANA ASKERLİK YAPAR.
 Değerli dostlarımızla yaptığım sohbetlerimizde söylediğim gibi Atatürk'ten sonra ülkemizde devrim ve ilkelerini yok sayarak yanlış davranan sivil siyaset ve devlet adamlarının olduğu gibi bu güzide ordumuzu yanlış yönlere götüren hatalı komutanlarımız da olmuştur. Ancak Türkiye'nin coğrafi konumunun özellikleri ( jeopolitik ve jeostratejik yönden çok önemli bir bölgede bulunması) ile komşularımızın ülkemiz üzerindeki anlamsız ve sonuçsuz kalacak tahrik ve oyunları dikkate alındığında Atatürkçü düşünce sistemi ve ilkeleri doğrultusunda çok güçlü ve her zaman halkının yanında caydırıcı nitelikte ve halkına güven veren çağdaş bir orduya ihtiyacı vardır.
 Benim milli bilince sahip ve Atatürk sevdalısı yurtsever halkımdan bir ricam var. Yüce önder Atatürk'ün ölmeden önce 1938 yılında Türk ordusuna verdiği vazifeyi unutmayınız. " MAZİSİ İNSANLIK TARİHİ İLE BAŞLAYAN KAHRAMAN TÜRK ORDUSU, VAZİFEN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ HER TÜRLÜ İÇ VE DIŞ TEHDİTLERE KARŞI KORUMAK VE KOLLAMAKTİR " . Ancak ordumuz yapılan kumpaslarla bu görevi yapamayacak hale getirilmiştir. Yaşanan son derece üzücü olaylar yüreğimizi dağlamıştır. Umarım halkımızın demokratik tepkisi ile bu sıkıntılardan en kısa zamanda kurtulacağımızı değerlendiriyorum. Saygılarımla sağlıcakla kalınız
 
Tarihçi, Yazar ve E. Topçu Albay Kemal KARAKUZEY

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Berna Deveci
(23.07.2024 07:47 - #262)
Hocam kaleminize sağlık:)
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.